Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέτρα στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των αμπελοκαλλιεργητών της επαρχίας Τυρνάβου του νομού Λάρισας που φέτος εξαναγκάζονται να πουλήσουν την παραγωγή τους σε ακόμα πιο εξευτελιστικές τιμές, έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ: «Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αμπελοκαλλιεργητές της επαρχίας Τυρνάβου του νομού Λάρισας, λόγω των ωμών εκβιασμών των οινοβιομηχάνων, αφού οι τιμές που δίνουν δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ποικιλία "ροδίτη" αξιώνουν να την αγοράσουν έναντι 0,18 ευρώ το κιλό, από 0,26 ευρώ που πουλήθηκε πέρσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή παραγωγή σταφυλιών στην επαρχία Τυρνάβου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τους 50.000 τόνους, ενώ την ίδια ώρα που οι αμπελοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, με τη φετινή παραγωγή γίνονται αθρόες εισαγωγές μούστου και σταφυλιών. Την ευθύνη για την όλη κατάσταση φέρει η κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει όλα τα αντιαγροτικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ σε βάρος της αμπελοκαλλιέργειας».

Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ καλείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ