Κυριακή 10 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ ΒΟΛΟΥ
Εργασία σε ... γαλέρα αντί τρένου

Για 50, 60 ή και 70 συνεχόμενες μέρες χωρίς ρεπό, εξαναγκάζονται να δουλεύουν οι 40 εργαζόμενοι στο σταθμό του ΟΣΕ στο Βόλο. Το 2003 δεν πήραν την κανονική τους άδεια και την πληρώθηκαν φέτος!

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (20 σταθμάρχες και 20 κλειδούχοι) επισημαίνουν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ζητούν το αυτονόητο: Χρήση των ρεπό, χρήση της κανονικής τους άδειας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στο Βόλο έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν: «Δεδομένου ότι η εργασία τους έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, πριν συμβεί κάποιο κακό, πρέπει οι σταθμάρχες και οι κλειδούχοι του Σταθμού του Βόλου να εργάζονται όπως προβλέπουν οι νόμοι».

Οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας υπογραμμίζουν ότι η λύση βέβαια είναι γνωστή σε όλες τις κυβερνήσεις και δεν είναι άλλη από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι μόνο για θέσεις προσωπικού Σταθμού.

Καταλήγοντας, οι δύο βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών τι μέτρα θα πάρει, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις Σταθμαρχών - Κλειδούχων, προκειμένου το προσωπικό του Σταθμού του Βόλου να μπορεί να παίρνει τα ρεπό και τις άδειές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ