Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αίτημα της διοίκησης να απαγορευτεί

Την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων - όπως ακριβώς έκαναν και οι προκάτοχοί τους του ΠΑΣΟΚ - επέλεξαν κυβέρνηση και διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών».

Με προσφυγή της στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η διοίκηση των ΟΑ, ζήτησε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που έχουν αποφασίσει για σήμερα και αύριο οι ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές της εταιρίας. Στην αγωνιστική κινητοποίηση εξωθήθηκε ο κλάδος των αεροσυνοδών, μετά την άρνηση της διοίκησης της εταιρίας να εφαρμόσει τη νέα ΣΣΕ, που συνυπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από δύο μήνες! Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ) καταγγέλλουν τη διοίκηση των ΟΑ για «εμπαιγμό», αφού μετά την παρελκυστική τακτική που τήρησε το τελευταίο διάστημα, τώρα ανακοίνωσε στον κλάδο ότι δεν πρόκειται να ισχύσει η υπογραφείσα σύμβαση και πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν το αποτέλεσμα του νέου διαγωνισμού για την πώληση της εταιρίας, ώστε να διαπραγματευτούν απευθείας με τον καινούριο εργοδότη!

Οι αεροσυνοδοί συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση χτες βράδυ, αναμένοντας την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ