Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Αφού θησαύρισαν, τώρα δεν πληρώνουν μεροκάματα!

Πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον κλάδο των κατασκευών με τις εταιρίες οι οποίες αφού αποκόμισαν πολλά δισεκατομμύρια το προηγούμενο διάστημα από τα μεγάλα και Ολυμπιακά έργα και ξεζούμισαν τους εργαζόμενους τώρα επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες για να υποστηρίξουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν μεροκάματα. Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας να προχωρούν σε κινητοποιήσεις για να απαντήσουν στην επίθεση των εργοδοτών και να τους υποχρεώσουν τελικά να πληρώσουν.

Ετσι σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την Πέμπτη οι περίπου 80 εργαζόμενοι της Αλφα Μπετόν στο εργοτάξιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά καθώς έχουν να πληρωθούν δύο 15ήμερα. Επίσης σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας μεροκάματα δύο μηνών από τον υπεργολάβο ξυλοτύπου Γρηγόρη Κιμούλη, βρίσκονται από την Πέμπτη οι περίπου 25 εργαζόμενοι στο σχολικό συγκρότημα στην οδό Σωκράτους 210 στην Καλλιθέα με ανάδοχο του έργου την εταιρία ΒΕΤΑΝΕΤ.

Σε δύο ακόμα εργοτάξια τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο κατάφεραν να πληρωθούν μόνο μετά από επισχέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα στο εργοτάξιο στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι όπου οι περίπου 80 εργαζόμενοι της Αλφα Μπετόν δεν είχαν πληρωθεί δύο 15ήμερα. Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρία J&P. Μετά από επίσχεση εργασίας εργαζόμενοι και πάλι της Αλφα Μπετόν σε ανέγερση κτιρίου στην οδό Πειραιώς, κατάφεραν να πληρωθούν τα δύο 15ήμερα που τους χρώσταγε η εταιρία.

Τα παιχνίδια αυτά της εργοδοσίας με τα μεροκάματα των οικοδόμων αλλά και των εργαζόμενων των υπολοίπων ειδικοτήτων, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους στην απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων στις 10 Νοέμβρη. Για να δώσουν ενωμένοι ενιαία απάντηση στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ