Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

«Ο γιγαντισμός των αγώνων έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος διοργάνωσης (...) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια έξοδα, οι διοργανωτές στρέφονται στις πολυεθνικές και διαφημιστικές εταιρίες και τους παραχωρούν δικαιώματα που αλλοιώνουν το μήνυμα των αγώνων. Ετσι αυτοί που παρακολουθούν τους αγώνες από τα στάδια ή την τηλεόραση, μαθαίνουν πρώτα απ' όλα ποιο είναι το επίσημο αναψυκτικό των αγώνων ή ποια πολυεθνική έχει αναλάβει τις χρονομετρήσεις».

*

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η εισήγηση που είχε κάνει ο κ. Σεβαστής στο Α' Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τον Ιούνη του 1983.

Τότε που έλεγε τα παραπάνω ο κ. Σεβαστής (αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες) ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών - Γρηγόρης Λαμπράκης, λεγόταν έτσι ακριβώς: «Κλασικός Μαραθώνιος - Γρηγόρης Λαμπράκης».

*

Εκτοτε πολλά (και πολλοί) άλλαξαν. Ακόμα περισσότερα (και περισσότεροι) «μεταλλάχτηκαν».

Εκτοτε, λοιπόν, ο κ. Σεβαστής, έγινε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Εξελέγη και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Σήμερα που ο Κλασικός Μαραθώνιος (για τη διεξαγωγή του οποίου έχει την ευθύνη ο ΣΕΓΑΣ με πρόεδρο τον κ. Σεβαστή) έχει χορηγό μια τράπεζα, την «ALPHA BANK». Μόνο που η τράπεζα ενοχλείται (!) με το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη! Και έτσι ο ΣΕΓΑΣ «ποιεί την νήσσαν» ακόμα και όταν η τράπεζα, αντί για το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη, γράφει πλέον τη δική της φίρμα (ούτε καν του ΣΕΓΑΣ) στις πληρωμένες ανακοινώσεις που δημοσιεύει στο Τύπο σχετικά με το Μαραθώνιο!

*

Α, ναι, σε εκείνη την εισήγησή του (το μακρινό 1983) ο κ. Σεβαστής είχε μιλήσει για ορισμένους ανθρώπους του αθλητισμού, «που προκειμένου να σταθούν στην επικαιρότητα και στις καρέκλες τους, έχουν κάνει συνεχείς μικρές και μεγάλες παραχωρήσεις» ενώ είχε συμπληρώσει και διάφορα περί «εκφυλισμού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ