Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι εργαζόμενοι στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού πήραν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Ρωσία, ενάντια στους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς, αλλά και στην παραπέρα πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που ακολουθείται στους παραπάνω τομείς.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η αύξηση του μισθού τους τουλάχιστον κατά 50% έως τα τέλη του 2004 και ο διπλασιασμός της το 2005. Η ρωσική κυβέρνηση έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής αύξηση της τάξης του 20% του κατώτερου μισθού, κι αυτή μόνο από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Σε πολλές πόλεις, μαζί με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, κατέβηκαν στους δρόμους και οι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, απαιτώντας την ενίσχυση κι όχι την εξάλειψη της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

Οπως, πάντως, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ», η κυβέρνηση κατάφερε στα πλαίσια του «διαλόγου» να πείσει τις κεντρικές ηγεσίες των συνδικάτων των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς, να αποδεχτούν και να περιοριστούν στην αύξηση του 20% και να μην προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, όπως είχαν προαναγγείλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ