Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές στιγμές...

«Ενα ψέμα του μυαλού» στο θέατρο «Εμπρός»
«Ενα ψέμα του μυαλού» στο θέατρο «Εμπρός»
Πρεμιέρα, σήμερα, στο «Εμπρός», του έργου «Ενα ψέμα του μυαλού» του Σαμ Σέπαρντ, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή, σκηνικό Λιλής Κεντάκα, κοστούμια Μπρουνό Φαταλό. Παίζουν: Αγης Εμμανουήλ, Τάσος Νούσιας, Εκάβη Ντούμα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Αννα Μακράκη, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Μωρόγιαννης, Ολγα Δαμάνη.

«Ερωτική μπαλάντα, ένα παραμύθι για την παντοδυναμία του έρωτα», χαρακτηρίζει το έργο του ο Σαμ Σέπαρντ. Το τυφλό ερωτικό πάθος οδηγεί ένα ζευγάρι σε βίαιη διάρρηξη της σχέσης τους. Βουτηγμένοι στο σπαραγμό ενός ακραίου έρωτα, επιστρέφουν ο καθένας στην αρχέγονη μήτρα της οικογένειας. Μέσα από παράλληλες διαδρομές, καταβυθίζονται στο περιβάλλον από το οποίο είχαν από χρόνια αποκοπεί. Γονείς και παιδιά, σύζυγοι, εραστές, πιασμένοι στο δόκανο των εξαρτήσεων, του φόβου, αλλά και της ασίγαστης δίψας για αγάπη.

  • Η κωμωδία των Μπόργκενσον - Σίνγκερ - Λονγκ «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», παρουσιάζεται, στο θέατρο «Κιβωτός», σε διασκευή - σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Σκηνικά - κοστούμια Αναστασίας Αρσένη, μουσική επιμέλεια Κώστα Σουρβάνου. Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδάρος, Γεράσιμος Γεννατάς.
  • Το Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνει, στη Σκηνή Κοτοπούλη, το έργο των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα «Ποια Ελένη;». Η μουσική και τα τραγούδια είναι της Αφροδίτης Μάνου. Η σκηνοθεσία των συγγραφέων, τα σκηνικά των Αντώνη Δαγκλίδη - Σωτήρη Στέλιου, τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Τζέσυ Παπουτσή, Βασιλική Δέλιου, Φωτεινή Ντεμίρη, Τάνια Τρύπη, Λευτέρης Λαμπράκης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Χριστίνα Τσάφου, Ελενα Γεροδήμου, Γιώργος Καραμίχος, Χρήστος Πλαΐνης, Νατάσα Μανίσαλη, κ.ά.
  • Στην «Αλκυονίδα», σήμερα, ανεβαίνει ο μολιερικός «Μισάνθρωπος», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μεσσάλα. Με το έργο αυτό, ο Μολιέρος αναδεικνύεται σε επαναστάτη ποιητή, χτυπώντας ανελέητα την άρχουσα τάξη. Μετάφραση - απόδοση Ντένης Θέμελη, σκηνοθεσία - κοστούμια Γιώργου Μεσσάλα, σκηνικά Βασίλη Τσιντσικώφ, μουσική επιμέλεια Σωκράτη Παπαθεοδώρου. Παίζουν: Βασίλης Παλαιολόγος, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Ντένη Θεμελή, Ανδρέας Ντούζος, Γιάννης Λιακάκης και Ολγα Πολίτου.
  • Οι «Γυμνοί» της Ντόρις Ντέρι ανεβαίνουν σήμερα, στο «Γκλόρια», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Στο έργο - σε μετάφραση Μαρίας και Ελένης Παξινού - τρία ζευγάρια, ασφυκτιώντας στην πόλη τους, προσπαθούν να αλλάξουν την κατάστασή τους και να διασκεδάσουν. Παίζουν: Θοδώρα Σιάρκου, Μιχάλης Μαρκάτης, Δώρα Χρυσικού, Περικλής Κασσανδρινός, Νίκος Ιωαννίδης, Μαρία Καβουκίδου. Σκηνικά Δέσποινας Βολίδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ