Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές «ματιές»

Με τίτλο «Καθίσματα», εγκαινιάζεται (4/11, 7μ.μ.) στις «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9) έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Κυπραίου. Πρόκειται για σειρά 30 έργων, τα οποία κλείνουν ένα 40χρονο κύκλο ζωγραφικής, αφιερωμένης σε συγγενείς, φίλους και αγάπες.

Τα «Καθίσματα» του Β. Κυπραίου είναι σαν προέκταση σωμάτων, που περιμένουν με υπομονή και προσδοκία. Καθίσματα, που είτε πρόκειται για καρέκλες ταπεινές, ή θρόνους, έχουν τη δική τους συμπεριφορά, σαν να κράτησαν κάτι από τον τελευταίο άνθρωπο που κάθισε πάνω τους. Οπως λέει ο καλλιτέχνης «...αρκετοί έχουν ήδη φύγει, κάμποσοι βρίσκονται εδώ, ανάμεσά μας. Με άλλους βλεπόμαστε σπάνια, ή καθόλου. Ολοι όμως έχουν τη θέση τους, το κάθισμά τους, στην πιο δροσερή μεριά της ψυχής μου». Η ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση θα διαρκέσει έως τις 4/11.

  • Την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία παρουσιάζει (έως 9/11) ο Νικήτας Φλέσσας στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: «Αντλώντας θεματικά από το χώρο της ανθρώπινης φιγούρας, της νεκρής φύσης και του πορτρέτου, αλλά ερμηνεύοντας, με προσωπικό τρόπο, τη βασική εικόνα, υπερβαίνει το πρόσχημα του ρεαλισμού και καταφέρνει να μετουσιώνει το θέμα της μέσα από μια φορμαλιστική απεικόνιση...».
  • Στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης (τουριστικό περίπτερο), παρουσιάζεται ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο «...Τιφλίδα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Τιφλίδα...». Διοργανωτής, η Πρότυπη Λέσχη Πολιτιστικής Απασχόλησης Αθηνών που λειτουργεί με την εποπτεία του Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία». Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από τη Γεωργία που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα.
  • Από 1/11 (7.30 μ.μ.) στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης» (Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη), θα παρουσιαστεί ομαδική έκθεση ζωγραφικής των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας: Δημήτρη Βάρβογλη, Αντώνη Ντόνεβ, Μαριάννας Γκιόκα, Ζωής Πιρίνη. Διάρκεια έως τις 20 Νοέμβρη.

Την καινούρια του δουλιά με θέμα «Χρώματα - γράμματα - λέξεις» παρουσιάζει ο Χρήστος Λοϊζόπουλος (από 8/11, 8μ.μ.) στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου). Διάρκεια έως 21/11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ