Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα σε ΣΚΑΪ και ALTER

Πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ για παραβίαση της πολυφωνίας. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για τη στάση που κράτησε ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις ΣΣΕ που είχαν κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Τύπου τον περασμένο Ιούλη. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε χτες πως υπήρξε μονόπλευρη ενημέρωση από τη στιγμή που δε δόθηκε ο λόγος σε εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ΣΚΑΪ και της ψηφοφορίας, όπως ανέφερε ο Ιωάννης Λασκαρίδης δεν ήταν παρόντες τα μέλη του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης και Εύη Δεμίρη.

Το ΕΣΡ επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. To ΕΣΡ να υπενθυμίσουμε ότι είχε επιβάλει την ποινή της ηθικής κύρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» που αναφέρονταν στην υπόθεση Πάχτα. Η ηθική κύρωση είχε επιβληθεί για τον τρόπο με τον οποίο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρουσίαζε το θέμα. Το ALTER από την πλευρά του έβγαζε κρόουλ με το οποίο έβαλλε κατά του ΕΣΡ και μιλούσε για «συγκλονιστική αποκάλυψη» που έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Το ΕΣΡ μετά από αυτά επέβαλε το πρόστιμο στο ALTER θεωρώντας ότι ο σταθμός με το κρόουλ δεν «απαντούσε» στο σκεπτικό βάσει του οποίου το ΕΣΡ του είχε επιβάλει την ηθική κύρωση. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Το μέλος του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη πρότεινε 100.000 πρόστιμο, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης είπε πως θα έπρεπε να επιβληθεί κανένα πρόστιμο.

Θέμα επίσης τίθεται πλέον για το δεύτερο ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων, που εξέπεμψε με «άδεια» από το υπουργείο Μεταφορών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η άδεια χορηγήθηκε παράνομα αφού αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση αδειών είναι το ΕΣΡ. Το Ολυμπιακό Ραδιόφωνο εξακολουθεί να εκπέμπει μέχρι σήμερα. Το ΕΣΡ αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην ΕΕΤΤ στην οποία να υπογραμμίζει ότι ο σταθμός Ολυμπιακό Ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί χωρίς άδεια και να προχωρήσει η ΕΕΤΤ στο κλείσιμο του σταθμού.

Για το θέμα του ραδιοσταθμού που θέλει «ν' ανοίξει» η κυβέρνηση στη Σούδα για τους Αμερικανούς, ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε ότι υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Το ΕΣΡ είχε ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών το άρθρο που αναφερόταν στη συμφωνία. Οπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε στο ΕΣΡ απόσπασμα του άρθρου από το οποίο δεν μπόρεσε και ο ίδιος να το κατανοήσει. Για το λόγο αυτό ζήτησαν εκ νέου από το υπουργείο Εξωτερικών να τους αποστείλει ολόκληρο το άρθρο της διακρατικής συμφωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζητούνται... συχνότητες (2009-01-29 00:00:00.0)
Το «κουτί» των προστίμων (2008-05-21 00:00:00.0)
«Ποδαρικό» με πρόστιμα και στη... ΝΕΤ (2008-01-09 00:00:00.0)
Ηξεις αφήξεις για τον «Planet» (2007-03-28 00:00:00.0)
«Παρέκαμψαν» τις προεκλογικές εκπομπές (2006-10-11 00:00:00.0)
Η χρονιά «έκλεισε» με πρόστιμα (2004-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ