Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ισχυρός Εγκέλαδος 7,2 Ρίχτερ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 7,2 Ρίχτερ και όχι 6,5 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί συγκλόνισε χτες το πρωί την Κεντρική Ινδονησία, προκαλώντας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θάνατο έξι ατόμων, το σοβαρό τραυματισμό πολλών δεκάδων και την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο πέλαγος Μαλούκου, περίπου 105 χλμ μακριά από τα νησιά Πελέγνκ και Σουλαέσι. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Στρασβούργου ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και όχι 6,5 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Τζακάρτα.

Το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» επικαλούμενο τις δηλώσεις του Καντίρ Πουτόνγκ, αξιωματούχου στο νησί Μπαγκάι, μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών που προκάλεσε ο Εγκέλαδος ανέρχεται σε τουλάχιστον επτά, ενώ οι σοβαρά τραυματισμένοι είναι πολλές δεκάδες. Αξιωματούχοι των σεισμόπληκτων περιοχών τόνισαν πως εξαιτίας της ισχυρής δόνησης καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ η δημιουργία παλιρροϊκού κύματος (τσουνάμι) προκάλεσε ακόμη και τη βύθιση ενός μικρού νησιού...

  • Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα υπογράψουν στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ινδονήσιου προέδρου Ουαχίντ και στελέχη της ανταρτικής αυτονομιστικής οργάνωσης «Κίνημα για ένα Ελεύθερο Ατσέι». Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χτες ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδονησίας, Χαζμπαλάχ Σαάντ, η συμφωνία θα φέρει την ονομασία «Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης», θα υπογραφεί στις 12 Μάη στη Γενεύη και θα έχει ως βασικό σκοπό τον τερματισμό των βιαιοπραγιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ