Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τμήμα της δικογραφίας

Στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού, βρίσκεται από χτες το τμήμα της δικογραφίας για το ντόπινγκ, που αφορά την κρατική επιχορήγηση του αθλητικού σωματείου «Αίας», προκειμένου να αποφασίσει αν πρέπει η υπόθεση να διαβιβαστεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τη γνώμη των εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου που διενήργησαν τη σχετική έρευνα διαφαίνεται ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των τότε υφυπουργών Αθλητισμού, στην υπόθεση των επιχορηγήσεων.

Ενα άλλο τμήμα της δικογραφίας εστάλη στην Εισαγγελία Εφετών με το ερώτημα της αρχειοθέτησης του σκέλους της υπόθεσης που αφορά στην εμπλοκή κάποιων γιατρών του ΚΑΤ στο σκηνοθετημένο (κατά τη γνώμη των εισαγγελέων) από τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου τροχαίου το βράδυ της 12ης Αυγούστου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχειοθέτηση αφορά μόνο όσους από τους γιατρούς απέφυγαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς των δυο αθλητών, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι το τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος τόσο για το σκέλος του ελέγχου ντόπινγκ των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου αλλά και των δραστηριοτήτων του Χρήστου Τζέκου, όσο και για την υπόθεση του τροχαίου και την εμπλοκή γιατρών του ΚΑΤ που βεβαίωσαν τραυματισμό των δύο αθλητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ