Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Προσπάθεια φίμωσης των φοιτητών

Ωμή παρέμβαση στα όργανα του φοιτητικού κινήματος αποφάσισε να κάνει με αυθαίρετη απόφασή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου στις 15/10/2004, αριθμός πρωτοκόλλου 5735, προβλέπεται από 'δω και στο εξής ότι δε θα γίνεται αναστολή μαθημάτων και εργαστηριακών ασκήσεων για να διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των φοιτητών, καθώς η αναστολή των μαθημάτων και εργαστηριακών ασκήσεων θα γίνεται μόνο με ανακοίνωση του πρύτανη, δύο μέρες σε όλο το ακαδημαϊκό έτος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο που πήρε αυτή την απόφαση αποτελείται από τον πρύτανη Γ. Ζέρβα, ο οποίος στηρίχτηκε από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να εκλεγεί, από τον αντιπρύτανη Μ. Σταυρακάκη συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, τον Λεωνίδα Λουλούδη, συνδικαλιστή του ΣΥΝ στη Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ και από τον αντιπρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πρυτανικό Συμβούλιο.

Την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΚΣ, επισημαίνοντας: «Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ωμή παρέμβαση της πρυτανείας στα όργανα του φοιτητικού κινήματος, αλλά και προσπαθεί να φιμώσει κάθε αγωνιστική προσπάθεια των φοιτητών. Να κάνει πιο εύκολο να δρομολογηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Καταδικάζουμε την απόφαση αυτή, δίνουμε μαζικά το παρόν στο σημερινό παμφοιτητικό συλλαλητήριο και το Σάββατο όπου 31 φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά, θα συντονίσουν τις δυνάμεις τους στον καθημερινό αγώνα, για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και στη δουλιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ