Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση

Εκδήλωση της ΠΚΣ με αφορμή την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό φάνηκε και από τη χτεσινή εκδήλωση - συζήτηση της Πανσπουδαστικής ΚΣ με αφορμή τη διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την «Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» για λειτουργία καταστημάτων (συγκεκριμένα κομμωτήριο, ταξιδιωτικό γραφείο, αντιπροσωπεία της εταιρίας VODAFONE, μίνι μάρκετ κ.ά.) στην Πανεπιστημιούπολη.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι με αποφάσεις των Τμημάτων Φυσικού και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας πραγματοποιείται αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από τα υπό ανέγερση καταστήματα και πορεία στην πόλη το απόγευμα (6 μ.μ., Δομπόλη).

Στην εκδήλωση της Πανσπουδαστικής το θέμα ανέπτυξε ο Κ. Αλυσσανδράκης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που σημείωσε ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων στο χώρο του Πανεπιστημίου δεν είναι τόσο αθώο όσο θέλουν να το εμφανίσουν. Αποτελεί πλήγμα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του. Στους φοιτητές προβάλλεται η πλασματική ανάγκη λειτουργίας των καταστημάτων αυτών». Και συμπλήρωσε: «Εχουν ιδιωτικοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σημαντικοί τομείς του Πανεπιστημίου (κυλικεία, εστιατόριο, εστίες, καταστήματα, καθαριότητα κ.ά.), έχουν φτιαχτεί Ανώνυμες Εταιρίες όπως η "Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" και το "Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Ανώνυμη Εταιρία" (ΕΤΕΠΗ)».

Και κατέληξε: «Η εφαρμοζόμενη πολιτική δε συνάδει με τη δική μας θέση αρχής για δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, που να παρέχει γνώσεις ανώτερου επιπέδου, που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και να ελέγχεται από την ίδια την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ