Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλούσιο ρεπερτόριο «Τέχνης»

«Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ
«Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ
Το ιστορικό Θέατρο Τέχνης, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, δίνει μια ακόμη μάχη που πρέπει να είναι επιτυχής. Ο φετινός προγραμματισμός είναι πλούσιος με έργα ρεπερτορίου.

Στο «υπόγειο» θα παρουσιαστούν τρία έργα από τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία. Εναρκτήριο θα είναι το τελευταίο και άπαιχτο έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη «Το τραγούδι της Εύας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη με τη συνεργασία του Γιάννη Μόρτζου και η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 19 Νοέμβρη. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται και το επόμενο έργο του Γιώργου Χασάπογλου «Μοβ κωμωδία» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου (πρεμιέρα 20 Γενάρη). Τρία μονόπρακτα του Βασίλη Ζιώγα, σε μία παράσταση με την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη (έναρξη 17 Μάρτη).

Παράλληλα, το «Θέατρο Τέχνης» οργανώνει ένα πρόγραμμα μονολόγων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, που θα παρουσιάζονται από μικρά σχήματα.

Στο θέατρο «Κάρολος Κουν» της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα, από τις 11 Νοέμβρη θα παρουσιαστεί η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα. Την Κυριακή στην παιδική σκηνή ο Κωστής Καπελώνης θα ανεβάσει το «Μεγάλο Βασιλιά», μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε ένα παραδοσιακό παραμύθι του 1900.

Στην ίδια σκηνή θα παρουσιαστούν συμπαραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του «Θεάτρου 9 και Κάτι», ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη αξιόλογοι μουσικοί και τραγουδιστές θα παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ