Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί ... ζωγραφικής

Εργο του Φ. Πατρικαλάκι
Εργο του Φ. Πατρικαλάκι
Στο χώρο τέχνης «Περιπλάνηση» (Δούσμανη 5, Γλυφάδα), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Φαίδωνα Πατρικαλάκι. Οπως σημειώνει ο δημιουργός: «Στις μορφές μου δεν επιδιώκω το ρεαλισμό, την αληθοφάνεια, αλλά μια ευγλωττία δυναμικών ρυθμών και εντάσεων. Με απασχολούν συνθέσεις, που, από τη μία μεριά, ν' αποδίδουν την έννοια του μνημειακού και στατικού κι, από την άλλη, την εντύπωση της κίνησης και της ρευστότητας, όπου το χρώμα λειτουργεί με την αίσθηση της μεγέθυνσης και της πληθωρικότητας». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27/11.

«Θεσσαλονίκη: Περί λύχνων αφάς», τιτλοφορείται η έκθεση του εξαιρετικού Θεσσαλονικιού ποιητή και ζωγράφου Κώστα Λαχά, που εγκαινιάζεται στις 11/11 (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Ζυγός» (Νίκης 48). Διάρκεια έως 4/12.

«Των υδάτων είμαι», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Αρτέμιδος Μουρατίδου, στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Χρ. Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για 30 περίπου έργα, λάδια σε καμβά, με σημείο αναφοράς το νερό, την υδάτινη πηγή ζωής του κόσμου μας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6/12.

Εως τις 14 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Ηλία Νίκα. Παρουσιάζονται 50 περίπου λάδια μεσαίων διαστάσεων, με κύριο θέμα τους τα τοπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ