Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πέταξε ο δικέφαλος

Στιγμές από το επιτυχημένο παρελθόν έζησε το Σάββατο η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπου σε ένα κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας κατάφερε να επιβληθεί του Ολυμπιακού με 83 - 73 και να φιγουράρει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Α1. Κορυφαίος των νικητών ήταν, για άλλη μια φορά, ο Μουλαομέροβιτς που πέτυχε 21π. ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς έπιασαν υψηλή απόδοση. Για τους «ερυθρόλευκους», που στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού παρασύρθηκαν από το ρυθμό των γηπεδούχων (24 - 12, 39 - 31, 66 - 51), ξεχώρισε ο Αμερικανός Πέρι. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν απών στο 30` θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους Θεσσαλονικείς, αφού με προσωπικές ενέργειες και ευστοχία στα τρίποντα κατάφερε να μειώσει σε 75-71. Η ψυχραιμία των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και οι ενέργειες των Βασιλειάδη, Μπασίμοφ έδωσαν τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους.

Επιστροφή στις επιτυχίες και μάλιστα με σπουδαίο τρόπο είχαμε και για την ΑΕΚ που νίκησε στην Κοζάνη τον Μακεδονικό με 84-74. Κορυφαίοι για την Ενωση ήταν οι Ζήσης (20π.), Χατζής (14π.), ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Χάτσον (18π). Πάντως, αν και τα πράγματα στον αγώνα κύλησαν ήρεμα, τα πνεύματα άναψαν στη συνέντευξη Τύπου, όταν ο προπονητής των «πρασίνων» Αργύρης Πεδουλάκης άφησε αιχμές για τη διαιτησία κάτι που εξόργισε τον προπονητή της ΑΕΚ Φώτη Κατσικάρη.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Ηρακλή με 88 - 59 έχοντας σαν καλύτερο παίκτη τον Διαμαντίδη (17π.). Τα χρειάστηκε στην επανάληψη, εντούτοις η εμπειρία των παικτών του Αμαρουσίου μίλησε τελευταία και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν τον Πανελλήνιο με 76 - 69. Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Μέμου Ιωάννου στον πάγκο του Πανιωνίου, αφού οι «κυανέρυθροι» νίκησαν τον Απόλλωνα Πάτρας με 88 - 82. Ο Αρης δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει εκτός έδρας της Ολύμπια Λάρισας με 81 - 73, ενώ σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Μεντ επί του Ιωνικού Ν.Φ/Αμαλιάδας με 97-94.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 8, Παναθηναϊκός 7, Μαρούσι 7, Μακεδονικός 7, Πανιώνιος 7, ΑΕΚ 6, ΜΕΝΤ 6, Ιωνικός Ν.Φ/Αμ. 6, Αρης 6, Ηρακλής 5, Απόλλων Π. 5, Ολυμπιακός 5, Πανελλήνιος 5, Ολύμπια Λ. 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ