Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνδικαλιστές ... «πλασιέ»

Το ...«πλασάρισμα» της ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ΥΠΠΟ από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΠΟ (ΠΟΣΥΠΠΟ) καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΥΠΠΟ.

Πρόκειται για θέμα που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα ο «Ρ» και αφορά στην ανακοίνωση και αποστολή ατομικών προσκλήσεων προς τους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζομένους στο ΥΠΠΟ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΠΟΣΥΠΠΟ να ενταχτούν στον όμιλο Ιατρικού Αθηνών, επισυνάπτοντας μάλιστα και τιμοκατάλογο των ιατρικών πράξεων.

Η παράταξη λέει «όχι στους εμπόρους της Υγείας και στους συνδικαλιστές πλασιέ», εξηγώντας πως πρόκειται για πάγια πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. «Μ' αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία παίζει το ρόλο του προαγωγού σε βάρος των εργαζομένων και γίνεται σπόνσορας του ιδιωτικού κεφαλαίου». Η ΔΑΣ «καταδικάζει αυτήν την πλειοψηφία, καλεί τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ να την καταδικάσουν και να την απομονώσουν και να επιστρέψουν αυτές τις προσκλήσεις ως απαράδεκτες και επικίνδυνες για το συνδικαλιστικό κίνημα και όχι μόνο».

Τέλος, η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ να συμπαραταχτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από το ΠΑΜΕ, «με ενωτικούς, δυναμικούς αγώνες σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ