Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διάσωσή του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Αμπελοκήπων καλεί Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή να σταματήσουν την εύνοια προς τον Μπ. Βωβό και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ

Κερδήθηκε μια μάχη στην περίπτωση του κτήματος Θων στους Αμπελόκηπους με τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκριναν παράνομη την οικοδομική άδεια για το οκταώροφο γρανιτένιο μεγαθήριο του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού, καθώς και την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, αλλά ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής θα συνεχιστεί για την πλήρη δικαίωσή τους. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αμπελοκήπων θέτει την Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή ενώπιον των ευθυνών τους για τη σκανδαλώδη εύνοιά τους προς τον μεγαλοεργολάβο Μπ. Βωβό και αναφέρει ότι θα συνεχίσουν «να παλεύουν για τα στοιχειώδη και αυτονόητα δίκαιά τους».

«Είχαμε απέναντί μας μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, με προσβάσεις στην πολιτική ηγεσία και στη διοίκηση του Κράτους και του Δήμου, συμφέροντα που πλουτίζουν εις βάρος της ποιότητας ζωής μας με την ανοχή και τη στήριξη Κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την απαράδεκτη Δημόσια και Δημοτική Αρχή».

Στη συνέχεια ο Σύλλογος κατηγορεί Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή για την απραξία και αδιαφορία τους. «Αν αυτοί στέκονταν στο ύψος τους, αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, αν μπορούσαν να αφουγκραστούν τα δίκαια αιτήματα για καλύτερο περιβάλλον, για καλύτερη ποιότητα ζωής οι μεν, αν έκαναν στοιχειωδώς σωστά τη δουλιά τους οι δε, δε θα χρειαζόταν αυτός ο μακροχρόνιος, επίπονος και εξαντλητικός δικαστικός αγώνας παράλληλα με τις συνεχείς κινητοποιήσεις μας».

Η κατάσταση, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος των Αμπελοκήπων, είναι αρκετά κρίσιμη. «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ώρα για να θριαμβολογούμε, αναφέρει. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν τελείωσε. Ισως τώρα αρχίζουν όλα».

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί την Κυβέρνηση και το Δήμο να σταματήσουν να εμπαίζουν τους κατοίκους των Αμπελοκήπων και «να τηρήσουν τη νομιμότητα με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ όσον αφορά το οκταώροφο μεγαθήριο που κατασκευάστηκε στον τελευταίο ελεύθερο αδόμητο χώρο, στην καρδιά των Αμπελοκήπων».

Βέβαια, το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα κάνει η Πολιτεία μετά τη δικαίωση των αγώνων των κατοίκων της περιοχής. Θα αφήσει και πάλι αυτό το χώρο που είναι ανάσα ζωής για χιλιάδες κατοίκους στον Μπ. Βωβό ή θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ