Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήθεν ανησυχία για τους συμβασιούχους

Στην ακύρωση των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, που κρίνουν ποιοι συμβασιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθούν, προσανατολίζεται η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), εφόσον αυτές οι αποφάσεις δε συμφωνούν με τις εκτιμήσεις των δημοτικών συμβουλίων. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, η ΚΕΔΚΕ κάλεσε τους δήμους να κοινοποιήσουν στα υπηρεσιακά συμβούλια μαζί με τους φακέλους των αιτούντων συμβασιούχων και τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δηλαδή, κάλεσε τα δημοτικά συμβούλια να αποφασίσουν τα ίδια για τις ανάγκες τους και όχι τα υπηρεσιακά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο όνομα της δήθεν πρόληψης τυχόν αδικιών σε βάρος συμβασιούχων, προσπερνώντας προφανώς τις ευθύνες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων, που για ρουσφετολογικούς σκοπούς συνέβαλαν στη διαιώνιση του καθεστώτος των συμβασιούχων.

Σε ό,τι αφορά τους απασχολούμενους στις νέες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά από το κράτος στους δήμους (όπως σχολικοί φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, κλπ.), η ΚΕΔΚΕ επανέλαβε τη θέση της να μην προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους, εφόσον δεν καλυφθεί το οικονομικό κόστος λειτουργίας και μισθοδοσίας των αρμοδιοτήτων από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ