Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Αλληλεγγύη στ' αδέρφια μας»

Τη συμπαράσταση της εργατιάς στη μαχόμενη αγροτιά εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ), το Σάββατο 13 Νοέμβρη, σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει:

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών. Η εργατική τάξη συμπορεύεται με την αγροτιά γιατί τα προβλήματά τους έχουν κοινό παρονομαστή: Τα κέρδη του κεφαλαίου που με συνέχεια και συνέπεια - στο όνομα της ΟΝΕ - διεύρυναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.

Οπως συρρικνώνεται το εισόδημα της αγροτιάς, έτσι συρρίκνωσαν και το εισόδημα των εργατοϋπαλλήλων και των ΕΒΕ. Οι εξευτελιστικές τιμές που εισπράττουν οι παραγωγοί, μετατρέπονται σε απλησίαστες για τους εργαζόμενους, όταν το προϊόν φτάσει στην κατανάλωση.

Η ανάπτυξη της υπαίθρου στη βάση των συμφερόντων του λαού, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για δημιουργία νέων συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα προσφέρουν δουλιά στην εργατική τάξη και ανάπτυξη του εισοδήματος της χώρας, χωρίς να εξαρτιόμαστε διατροφικά από προϊόντα εισαγωγής. Η μείωση των ποσοστώσεων στο βαμβάκι, όπως και σε άλλα προϊόντα, έχει να κάνει με την ίδια πολιτική που συρρίκνωσε τον κλάδο του ιματισμού.

Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε ξεχωριστούς αγώνες. Το μόνο που μένει στους εργατοϋπαλλήλους, στους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους είναι η μαζική και συνολική αντιπαράθεση μ' αυτή την πολιτική.

Καλούμε όλους τους εργατοϋπαλλήλους του νομού μας να στηρίξουν τους αγώνες της αγροτιάς, γιατί ο αγώνας είναι κοινός απέναντι σε κοινή εχθρική πολιτική για τα λαϊκά στρώματα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στ' αδέρφια μας, τους αγρότες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ