Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Κόντρα μακριά από τα προβλήματα

Σε κόντρα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων επιδόθηκαν χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πρόσφατη διάσκεψη του ΕΚΟΦΙΝ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος, αναφερόμενος στο φορολογικό και τον αναπτυξιακό νόμο. Παράλληλα έκανε λόγο για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επιχειρεί να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ υπονομεύοντας το συμφέρον της χώρας».

«Είτε με αύξηση είτε με μείωση του ελλείμματος, το θέμα είναι ποιος χάνει και ποιος κερδίζει» τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, τονίζοντας ότι το πραγματικό ερώτημα είναι «ανάπτυξη για ποιον; Δεν μπορούμε να μιλάμε με στοιχεία και νούμερα χωρίς να λέμε τι κρύβεται πίσω από τα στοιχεία». Παράλληλα επισήμανε συνολικά ότι «η κυβέρνηση πίσω από την ήπια προσαρμογή καλεί το λαό σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα λιτότητας», με στόχο «την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου». «Είναι ντροπή» τόνισε «αυτός ο πλούτος που παράγεται σε αυτή τη χώρα να τον καρπώνονται λίγοι μεγαλοεπιχειρηματίες».

Αναφορικά με τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, τόνισε ότι αυτό επιχειρείται να γίνει με «περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που όμως ενδιαφέρουν τον εργαζόμενο λαό», δηλαδή για υγεία, παιδεία, έρευνα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε ότι προτείνεται «μείωση των μισθών και των συντάξεων» και μείωση των προσλήψεων, ενώ «ο τομέας της Υγείας και της Παιδείας έχουν ανάγκη από προσλήψεις. Θα στερηθούν προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν υπέρ του λαού». Για τις οφειλές του Δημοσίου στα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε πως «θα παρθούν μέτρα ενάντια στα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Αύξηση του ορίου ηλικίας και μείωση της σύνταξης», αφού «η κυβέρνηση κινείται στις αποφάσεις της Λισαβόνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ