Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Το ενδιαφέρον στους... μικρομεσαίους

Το «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού στην Πάτρα την περασμένη αγωνιστική και η διαφορά ασφαλείας των τεσσάρων βαθμών που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου του «ανάγκασαν» την αγωνία για τον κατακτητή του τίτλου να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το ενδιαφέρον πλέον και όλα τα βλέμματα, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, στρέφονται στους μνηστήρες των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί για μια θέση στον... ήλιο, με αποτέλεσμα οι υπολειπόμενες αναμετρήσεις με πρωταγωνιστές τους ΟΦΗ, ΑΕΚ, Αρη και Πανιώνιο να ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Αύριο στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής πραγματοποιούνται επίσης και σημαντικά παιχνίδια στα... χαμηλά της βαθμολογίας, ενώ οι μεγάλοι της Α΄ κατηγορίας αγωνίζονται τη Δευτέρα.

Χωρίς άγχος ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Μυτιλήνη όπου τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τον τιμωρημένο γηπεδούχο Αρη (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Οι «κιτρινόμαυροι» καίγονται για το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μην μπλεχτεί στα... πόδια τους ο... ακόλουθός τους στη βαθμολογία Πανιώνιος και αναμένεται να δυσκολέψουν αρκετά τους «ερυθρόλευκους». Για τον Αρη δε θα αγωνιστεί ο Απόστολος Λιολίδης, που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.

Με ψηλά το κεφάλι θέλει να τελειώσει τη φετινή χρονιά ο Παναθηναϊκός, που θα προσπαθήσει να κάνει την αρχή για την εκπλήρωση του «θέλω» του από τη Δευτέρα κόντρα στην Προοδευτική (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Η ομάδα του Κορυδαλλού ακροβατεί ακόμα μεταξύ Α΄ και Β΄ κατηγορίας, με αποτέλεσμα να έχει το μυαλό της μονάχα στην απόσπαση του θετικού αποτελέσματος. Απόντες από το «πράσινο» στρατόπεδο θα είναι οι τιμωρημένοι Μπασινάς, Φύσσας και Καραγκούνης.

Ούτε... μισό βαθμό δε θέλει πλέον να χάσει ο ΟΦΗ στο δρόμο για την έξοδό του στο ΟΥΕΦΑ. Αύριο, οι Κρητικοί που φιλοξενούν τον Πανηλειακό (18.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν σοβαροί και προσεχτικοί στο παιχνίδι, χωρίς τον έντονο ενθουσιασμό που τους προκάλεσε η εντυπωσιακή νίκη επί του Ηρακλή. Χαρακτηριστική της προσπάθειας να χαμηλώσει τους τόνους χαράς ήταν η δήλωση του Ευγένιου Γκέραρντ: «Στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό. Σίγουρα οι παίκτες δε θέλουν να χάσουν την 3η θέση αλλά είναι νωρίς για πανηγύρι. Δεν πρέπει να κάνουμε λογαριασμούς. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο». Παράλληλα, η ομάδα του Πύργου, που δίνει τη δική της μάχη για παραμονή, αναμένεται να τα δώσει όλα για τη νίκη που θα την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τα... σαγόνια του υποβιβασμού.

Με πεσμένα τα φτερά τους οι Τρικαλινοί υποδέχονται αύριο (17.00) την Καβάλα, η οποία, ύστερα από την εντός έδρας ήττα από την Καλαμάτα, θα επιδιώξει να ρίξει τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους. Αλλωστε για τους φιλοξενούμενους ο αυριανός αγώνας ταυτίζεται με τη φράση «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Τα άλλα παιχνίδια είναι: Αύριο: Καλαμάτα - Ιωνικός (17.00), ΑΕΚ - Απόλλων Σμ. (20.00), Ξάνθη - Ηρακλής (17.00), Εθνικός - Παναχαϊκή (17.00), Δευτέρα: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ στη Ρόδο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ