Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΣΕΠ ΤΕΙ
Συναίνεση μακριά από το κύριο πρόβλημα

Ικανοποιημένη από τις υποσχέσεις της υπουργού Παιδείας και πρόθυμη να τηρήσει συναινετική στάση στην κυβερνητική πολιτική, εφόσον υπάρξουν βήματα βελτίωσης του οικονομικού προβλήματος των ΤΕΙ, εμφανίστηκε η ηγεσία της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών στα ιδρύματα (ΟΣΕΠ) και χθες, που είχε κηρύξει μονοήμερη αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων κι οργάνωσε κοινή σύσκεψη με κάποιους προέδρους ΤΕΙ στην Αθήνα. Αυτή η στάση της ΟΣΕΠ καθορίστηκε μετά από τις κυβερνητικές υποσχέσεις για οικονομικά θέματα και θέματα προσωπικού, τη στιγμή που το κύριο πρόβλημα, που αφορά στο χαρακτήρα των ιδρυμάτων, στο επίπεδο και το περιεχόμενο των σπουδών τους, παραμένει.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο ΤΕΙ Αθήνας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σπουδαστές του ιδρύματος, μετά από πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που τόνισαν ότι ακόμα και να λυθεί το οικονομικό ζήτημα, το πρόβλημα στα ΤΕΙ θα παραμένει, όσο θα διατηρείται ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός τους από τα πανεπιστήμια. Μετέφεραν, έτσι, το αίτημα τους για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποσαφήνιση των επιστημονικών αντικειμένων, που θεραπεύουν τα ιδρύματα και σπουδές πραγματικά ανώτατες, που θα οδηγούν σε πτυχία με αντίκρισμα.

Κατά τα άλλα, στη χθεσινή συζήτηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων και αναφορά σε προβλήματα των ΤΕΙ, ενώ εντελώς πραξικοπηματικά, μέλη του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ εξέδωσαν δελτίο Τύπου, που μιλά για έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 17 Δεκέμβρη και διοργάνωση εκδηλώσεων για τα θέματα των ΤΕΙ, πράγμα που δεν είχε συζητηθεί καν στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Στο ίδιο δελτίο Τύπου, αναφέρεται ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σε περίπτωση που το υπουργείο δεν υλοποιήσει τα υπεσχημένα μέχρι τις αργίες των Χριστουγέννων.

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο πραγματοποίησαν χθες οι σπουδαστές, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, διεκδικώντας άμεση και γενναία χρηματοδότηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κτιρίου και της λειτουργίας του. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι σπουδαστές κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους με αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος της Σίνδου. Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους σπουδαστές, που χρόνια τώρα βιώνουν την υποβάθμιση και στις υποδομές και στη μόρφωση, στάθηκε η πρόσφατη πλημμύρα των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ από δυνατή νεροποντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ