Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνδέεται το νόημα των αγώνων κατά της δικτατορίας με τους αναγκαίους αγώνες του σήμερα

Από την περσινή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 30χρονα του Πολυτεχνείου
Από την περσινή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τα 30χρονα του Πολυτεχνείου
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αφιερωμένες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και συνδεδεμένες με το αντικείμενο των σπουδών τους, πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα Πέμπτη:

-- Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Συντήρησης, με τίτλο: «Καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία: Από τις απαγορεύσεις του χτες στις απαγορεύσεις του σήμερα».

-- Στο κτίριο «Σαρακάκη» (ΤΕΙ Αθήνας), στις 2 μ.μ., με τίτλο: «Οι αγώνες της νεολαίας με το λαό έχουν αποτέλεσμα. Αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα: Ο επαναστάτης, ο γιατρός, ο αγώνας του».

-- Στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ Αθήνας, οι Οργανώσεις ΣΦΕΦ, ΣΔΟ, ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΕΥΠ της ΚΝΕ, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο Πληροφορικής, με θέμα: «Τώρα όπως και τότε, η νεολαία και το σπουδαστικό κίνημα με την εργατική τάξη στην πάλη για τις σημερινές ανάγκες μας για μόρφωση, δουλιά, ζωή».

-- Στη ΣΔΟ Πειραιά, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο 002, με τίτλο: «Το Πολυτεχνείο μάς δείχνει το δρόμο. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται. Η πάλη λαού - σπουδαστών επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ».

-- Στη ΣΤΕΦ Πειραιά, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου», θα μιλήσει ο Δημήτρης Καλτσώνης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», με θέμα: «Ποιος και γιατί βαφτίζει τους αγώνες και τη συλλογική δράση παράνομους, το πραγματικό νόημα της δημοκρατίας κι ο αγώνας για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

-- Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Νιαβή, με θέμα: «Οταν ο λαός θέλει, μπορεί να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

-- Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο γυάλινο κτίριο, στις 12.30 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Αθήνας, στη 1.30 μ.μ., θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής Αθήνας, στη 1 το μεσημέρι, με θέμα: «Η ιστορία διδάσκει: Η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μόνη διέξοδος για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», θα μιλήσει η Δώρα Μόσχου, από το Ιστορικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Ιατρική Αθήνας, στις 2 μ.μ., θα μιλήσει για το Πολυτεχνείο στέλεχος της ΚΝΕ.

Στην Εύβοια

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή το γιορτασμό του Πολυτεχνείου, την Κυριακή 14 Νοέμβρη, στις 7 το βράδυ, στα γραφεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ (πλατεία Τζαμιού.) Θα προβληθεί βίντεο - αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο και θα ακολουθήσει συζήτηση για την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ