Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Τουφεκιά στον αέρα» από ΔΑΠ - ΠΑΣΠ

Με «μια τουφεκιά στον αέρα» προσπαθούν οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ της Λάρισας να αποπροσανατολίσουν τους σπουδαστές, για να καλύψουν την αγωνιστική αδράνεια που τους διακρίνει και τους χαρακτηρίζει και ν' αποκρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, οι δυο παρατάξεις προχώρησαν, χτες, σε μονοήμερη κατάληψη του ΤΕΙ, δήθεν ως διαμαρτυρία για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος και για το πρόβλημα των εκτάκτων καθηγητών, οι οποίοι, με απόφαση της Διοίκησης του ΤΕΙ, είναι υπό απόλυση. Το γεγονός ότι την απόφαση γι' αυτή την κατάληψη πήραν τα ΔΣ των σχολών και δεν έγιναν Γενικές Συνελεύσεις των σπουδαστών, όπως πρότεινε η «Πανσπουδαστική», δείχνει ότι οι δυο παρατάξεις συνεχίζουν να κινούνται στη λογική «οι σπουδαστές στα σπίτια τους, μακριά από τα προβλήματα». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι, με ευθύνη κυρίως της ΔΑΠ, έχουν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στο ΤΕΙ Λάρισας εδώ και 3 χρόνια!

Σε ανακοίνωση - καταγγελία της η ΠΚΣ υπογραμμίζει ότι η ΔΑΠ θέλει να οδηγήσει τους σπουδαστές μακριά από τους αγώνες με σωστό προσανατολισμό και με τα πρώτα «ψευτοψίχουλα» που θα δώσει η κυβέρνηση να βγει και να πει ότι αυτή τάχα, με τους «αγώνες» που έκανε, έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Η ΠΚΣ καλεί τους σπουδαστές να μην κάνουν καμιά υποχώρηση από τις ανάγκες τους, να μη δείξουν καμιά ανοχή στην πολιτική της αμάθειας, της ανεργίας, της φτώχειας, να επιβάλουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και ν' αναπτύξουν την πάλη τους, διεκδικώντας:

  • Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Μπολόνια και του Βερολίνου, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Γενναία χρηματοδότηση των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών και ένταξη στον προϋπολογισμό των κοινοτικών κονδυλίων.
  • Αμεση πληρωμή του εκτάκτου προσωπικού, μαζική προκήρυξη θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, μονιμοποίηση των εκτάκτων που υπάρχουν και κατάργηση του θεσμού.
  • Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και υλικά για όλους τους σπουδαστές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ