Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνες και Τεχνολογία

Τριήμερο Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή το Κέντρο για την Τέχνη και τις Νέες Τεχνολογίες «Φούρνος», σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ. Παράλληλα το ΥΠΠΟ έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα « Τέχνες, Τεχνολογία και Πολιτισμός», με στόχο τη δημιουργία Κέντρου Κατάρτισης και Ενημέρωσης που θα στεγαστεί στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Ελ. Παπαζώη « από το Γ` ΚΠΣ θα διατεθούν 40 δισ. για θέματα πληροφορικής, ψηφιοποίησης και προβολής του πολιτισμού μέσα από τις νέες τεχνολογίες».

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί καλλιτέχνες, ερευνητές, αρχαιολόγοι και υπουργοί Πολιτισμού από 14 χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, Κροατία, Γιουγκοσλαβία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Τουρκία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Μαρόκο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Εκκρεμές», Διαγωνιστικό Μεσογειακό και Βαλκανικό Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας, συνάντηση σε χώρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, αφιέρωμα στον Ισπανό καλλιτέχνη Φραντζέσκο Ρουί ντε Ανφαντέ και συνάντηση εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα στο «Φούρνο» (Μαυρομιχάλη 168) θα λειτουργεί έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ