Κυριακή 7 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Σήμερα η ταξική απάντηση με το ΠΑΜΕ!
  • Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι καλούνται να συμμετέχουν σήμερα στις ταξικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
  •  Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στον Πειραιά, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί στην κεντρική πύλη του λιμανιού

Το αγωνιστικό προσκλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, για αντίσταση στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, για δημιουργία ενός αντίπαλου δέους στην επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στις εργατικές κατακτήσεις, πραγματώνεται σήμερα σε όλη τη χώρα με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση γίνεται στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων γίνεται στις 11 το πρωί στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Κοραή.

Ανάλογες ταξικές, αγωνιστικές συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Προηγήθηκε μια μεγάλη περίοδος προετοιμασίας, που σαν αποτέλεσμα είχε τη συζήτηση με χιλιάδες εργαζόμενους, την ενημέρωσή τους για όσα τους απειλούν, το κάλεσμά τους στις κινητοποιήσεις. Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι έχουν κληθεί να προστατέψουν με τον αγώνα τους κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα, αλλά και να βάλουν τις προϋποθέσεις διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους, σε μια περίοδο που η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ σηματοδοτείται από νέα μέτρα για την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα.


Στον αγώνα έχουν ριχτεί ήδη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και συντονιστικές επιτροπές αγώνα, εκεί που οι συσχετισμοί δυνάμεων επέβαλαν τον εθιμοτυπικό «γιορτασμό» της Πρωτομαγιάς και ένα πλαίσιο δήθεν διεκδικήσεων, στο οποίο κατέληξε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, καθώς και της ΑΔΕΔΥ. Ιδιαίτερα τη φετινή Πρωτομαγιά, η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και η αντιπαράθεση «για την τιμή των όπλων», ώστε να μην απειληθεί ουσιαστικά η υλοποίησή της, κυριάρχησαν στην τακτική των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ.

Οι αγωνιστικές διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ

Στον αντίποδα αυτών των προσπαθειών - αποτέλεσμα των οποίων είναι κάποιες συγκεντρώσεις την Τρίτη 9 του Μάη και μια τρίωρη στάση της ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα - το ΠΑΜΕ θέτει με τις σημερινές συγκεντρώσεις που οργάνωσε, επιτακτικά την ανάγκη αλλαγής της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να συστρατευτούν σε ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης, ικανό να εμποδίσει την προσπάθεια αφαίρεσης των κατακτήσεών τους.

Σε «αντίσταση και ανυποχώρητη πάλη ενάντια στους μονόδρομους των μονοπωλίων και των πολυεθνικών», καλεί ειδικότερα το ΠΑΜΕ, που στη διακήρυξή του για την Πρωτομαγιά τονίζει ότι πρέπει να γίνει αγώνας για:

«Να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας και να αποτρέψουμε τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ετοιμάσει.

Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης, του 8ωρου, μέσα από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που η Ευρωπαϊκή Ενωση των χρηματιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων αποφάσισαν και η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή.

Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα στους ιδιώτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Να διεκδικήσουμε με τον αγώνα και την πάλη μας βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε μισθούς - συντάξεις. Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε την επιβίωση των ανέργων με προτεραιότητα στους νέους, στους μακράς διαρκείας άνεργους και τις γυναίκες.

Να πούμε ένα μεγάλο, εργατικό, πατριωτικό περήφανο όχι στη ΝΑΤΟική υποτέλεια, στην εξάρτηση και τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού και των λαών της Βαλκανικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργατιάς! (2000-05-06 00:00:00.0)
ΟΧΙ στα αντεργατικά σχέδια (2000-05-06 00:00:00.0)
Μαχητικό "παρών" στο Σύνταγμα (1998-04-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΑΕΑ (1997-11-05 00:00:00.0)
Δρόμος αντίστασης (1997-04-22 00:00:00.0)
Αγωνιστικά ραντεβού σε όλη τη χώρα (1996-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ