Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1996
Αγωνιστικά ραντεβού σε όλη τη χώρα

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και τις κεντρικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά

Με το "μάτι" στραμμένο στα προβλήματα των εργαζομένων και την ανάπτυξη των αγώνων για τη λύση τους, μια σειρά συνδικάτα προϋπαντούν την Πρωτομαγιά με μια σειρά εκδηλώσεις και ένταση των προσπαθειών για την επιτυχία των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων που οργανώνονται σ' όλη τη χώρα. Η κεντρική, κορυφαία συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 πμ στο Πεδίον του Αρεως. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 πμ στην πλατεία Αριστοτέλους. Στον Πειραιά στις 10 πμ στην πλατεία Κοραή.

Σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9 το πρωί της Πρωτομαγιάς,καλούν τους εργαζόμενους 24 πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας,τονίζοντας ότι η "ταξική πάλη είναι μονόδρομος για ουσιαστικές κατακτήσεις και προοπτική".

Το Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Στη συνέχεια θα συνενωθεί με την πορεία των εργαζομένων της προσυγκέντρωσης της Ομόνοιας.

"Η εργατιά μαζεύει τη δύναμη και την οργή της", τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής,το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9.00 το πρωί. Αύριο, Παρασκευή 26 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου, για την καλύτερη οργάνωση της παρουσίας του την Πρωτομαγιά. Στις 29 και 30 Απρίλη θα γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αθήνας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, καλούν σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς.

Στον Πειραιά

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει σε ανακοίνωσή του πως οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη αξία, ενώ "θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια Μνημείου προς τιμήν των δολοφονηθέντων συναδέλφων μας στο ίδιο σημείο τον Αύγουστο του 1923". Στη συγκέντρωση στον Πειραιά καλούν και τα Συνταξιουχικά Σωματεία του Πειραιά και των γύρω Δήμων,που έχουν προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

"Οσο και αν προσπαθεί η άρχουσα τάξη και οι σύμμαχοί της να παρουσιάσουν την 1η Μάη ημέρα της Ανοιξης και των λουλουδιών, έχουν πέσει πολύ έξω. Η 1η Μάη είναι ιστορική μέρα της ταξικής πάλης, του αγώνα και των διεκδικήσεων", τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά και γύρω Νήσων,το οποίο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε προσυγκέντρωση στις 9.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς στο συνδικάτο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΕΚΠ για τις 25, 26 και 30 Απρίλη περιλαμβάνει μοίρασμα υλικού σε κεντρικά σημεία του Πειραιά, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, συναυλία της ορχήστρας εργαζομένων του ΟΤΕ, και δίωρη στάση εργασίας με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς. Στις 7 και 8 Μάη θα γίνουν κινητοποιήσεις στο Πέραμα και στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την ανεργία, στις 9-10 Μάη θα γίνει διήμερο με θέμα: "Εμπορική Ναυτιλία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Καμποτάζ, προβλήματα ναυτεργατών". Στις 17 Μάη θα δοθεί θεατρική παράσταση στο Θέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

- Εκδήλωση για την ειρήνη, που αφιερώνεται στην Εργατική Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πύργου και φορείς της περιοχής στις 27 και 28 Απρίλη,σε αίθουσα του Δημαρχείου Πύργου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση, μουσικό πρόγραμμα, αθλητικές εκδηλώσεις προς τιμήν των νεκρών της Πρωτομαγιάς και του Κινήματος Ειρήνης της χώρας μας και ομιλία του Σ. Σερμακέζη,ταξίαρχου ε. α με θέμα "Ολυμπισμός και Βαλκανική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ