Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλείνουν οι πύλες του Σκαραμαγκά!

Παράνομα οι υπεύθυνοι του ναυπηγείου δεν επέτρεψαν χτες την είσοδο σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά για τη διεξαγωγή ελέγχου σε επιχειρήσεις της Ζώνης, που έχουν αναλάβει εργασίες στο ναυπηγείο!

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη "εστιών" μαύρης εργασίας μέσα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ειδικότερα στην επισκευή πλοίου του Γ. Ποταμιάνου - όπου αποκαλύφθηκε ότι δούλευαν χωρίς ασφάλιση και χωρίς να αναφέρονται επίσημα σε καμιά κατάσταση εργασίας 67 εργαζόμενοι (!) - ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης απαγόρευσε χτες την είσοδο στο ναυπηγείο σε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά, που πήγε για να συνεχίσει τους ελέγχους! Οι έλεγχοι αφορούν ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Ζώνης, που αυτή την περίοδο εκτελούν εργασίες στον Σκαραμαγκά και στις οποίες απασχολούνται 400 περίπου εργαζόμενοι - μέλη του Συνδικάτου. Οι συνδικαλιστές στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στο ναυπηγείο είναι ο πρόεδρος του συνδικάτου Ι. Πουντίδης και ο γενικός γραμματέας Κ. Φάκαρος.

Η απαγόρευση της εισόδου στους συνδικαλιστές έγινε, παρά το γεγονός ότι τόσο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Σκαραμαγκά, όσο και ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ελευσίνας, τάχθηκαν υπέρ της ανεμπόδιστης άσκησης των καθηκόντων τους.

Την προκλητική και παράνομη ενέργεια των υπευθύνων του ναυπηγείου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,το οποίο αναφέρει ότι οι 400 περίπου εργαζόμενοι που απασχολούνται από επιχειρήσεις της Ζώνης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μέλη του και καλύπτονται συνδικαλιστικά από αυτό για ζητήματα, όπως εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης, μέτρα ασφαλείας και άλλα. Το συνδικάτο με την ανακοίνωσή του, θέτει το ερώτημα αν τελικά καταργούνται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και οι νόμοι στην Πύλη του ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Αν αναλαμβάνει την ευθύνη εξ ολοκλήρου η διεύθυνση του Ναυπηγείου για την τήρηση όσων υποχρεούνται να εφαρμόζουν οι εργολάβοι μέσα στο ναυπηγείο. "Εάν - τονίζεται, τέλος - υπάρχουν παρανομίες, ανασφάλιστοι και άλλοι δεν είναι τρόπος για να καλύπτονται ορισμένα άνομα συμφέροντα. Εάν και αύριο δε μας επιτραπεί η είσοδος στο Ναυπηγείο, θα ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση και θα πάρουμε και μέτρα για την ανεμπόδιστη λειτουργία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ