Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τα αιτήματα

Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες ζήτησαν ν'απορροφηθεί το σύνολο των αγροτικών προϊόντων, με τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ν' αφήνουν ένα λογικό κέρδος στον αγρότη. Κι απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για το σταμάτημα των αθρόων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων - πολλά από τα οποία είναι μολυσμένα με διοξίνες, ή «μεταλλαγμένα» - και για το χτύπημα της κερδοσκοπικής ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων.

Πρόβαλαν, επίσης, τα άλλα αγροτικά αιτήματα που, χρόνια τώρα, δεν ικανοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως:

  • Να καταργηθούν οι ποσοστώσεις στην παραγωγή και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, που επιβάλλει η ΕΕ σε όλα, σχεδόν, τα αγροτικά προϊόντα.
  • Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, με την κατασκευή των έργων υποδομής, τον έλεγχο στις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων κι άλλα μέτρα.
  • Πλήρης ασφάλιση της παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ και δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις καταστροφών από οιαδήποτε φυσική αιτία.
  • Κατώτερη μηνιαία αγροτική σύνταξη 400 ευρώ.
  • Μέτρα για την αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο, με την εξασφάλιση για όλους αναβαθμισμένων και δωρεάν υπηρεσιών δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας και τη δημιουργία πολιτιστικής και αθλητικής υποδομής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ