Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΑΪΛΑΝ
Κλονίστηκε η υγεία του

Προβλήματα στην υγεία του παρουσίασε ο Κούρδος αγωνιστής Ταϊλάν, δέκα τρεις μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, σύμφωνα με συναγωνιστές του από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο Ταϊλάν παραμένει σε κελί απομόνωσης από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας, χωρίς να του επιτρέπεται να βγει καν στο προαύλιο χώρο των φυλακών της Κομοτηνής, όπου κρατείται. Σημάδια επιδείνωσης (προβλήματα στην ισορροπία τους και τη μνήμη τους) παρουσιάζει και η υγεία των τριών αγωνιστών που κάνουν απεργία πείνας στα Προπύλαια, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Ταϊλάν, και διαμαρτυρίας για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδοθεί στη Γερμανία. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους και πρώην απεργούς πείνας (για 130 μέρες οι δύο και 69 ο τρίτος) στην Τουρκία, ενώ τον ένα από αυτούς είχε βοηθήσει ο Ταϊλάν να μπει στη χώρα μας για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενέργεια που στάθηκε αιτία σύλληψής του και αφορμή για τη δρομολόγηση της απόφασης έκδοσής του.

Χτες το απόγευμα, η Επιτροπής Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων για την απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Ταϊλάν, πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο. Μιλώντας στην εκδήλωση, οι συνήγοροι υπεράσπισης, η Εμινέ, συναγωνίστριά του Ταϊλάν, και ο Δημ. Αγκαβανάκης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, υπογράμμισαν την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στον Κούρδο αγωνιστή, καθώς η υπόθεσή του αποτελεί προάγγελο νέων μέτρων ενίσχυσης του κρατικού αυταρχισμού, αλλά και ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ