Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Δυσφορία για τις επιλογές του Ν. Κωνσταντόπουλου

Η παρουσία και ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο, την περασμένη Κυριακή, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού.

Το στίγμα της ομιλίας του δίνεται ίσως από μια και μόνο φράση που προκάλεσε αίσθηση γενικά και ενόχληση ειδικά στην Κουμουνδούρου, ότι «το πρώτο δίδαγμα του αντιδικτατορικού αγώνα υπήρξε ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία έσπασε τα προδικτατορικά ιδεολογικά τείχη και δημιούργησε μια νέα ενότητα»!

Η νεολαία Συνασπισμού, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η παρουσία του Ν. Κωνσταντόπουλου στην εν λόγω εκδήλωση στέλνει μια σειρά από αρνητικά μηνύματα, σημειώνει ότι η εκπροσώπηση του κόμματος στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ σ' αυτό το επίπεδο «υποβαθμίζει τις αιχμές και τα μέτωπα της περιόδου και αδικεί τη στάση του ΣΥΝ σε μια σειρά από ζητήματα όπως ο αγώνας εναντίον του ευρωσυντάγματος, η εναντίωσή μας στην πρόθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, κυρίως η αντίθεσή μας στο ξαναγράψιμο της ιστορίας». Συγχρόνως, η νεολαία ΣΥΝ εκτιμά ότι η παρουσία του Ν. Κωνσταντόπουλου εκεί, αποπροσανατολίζει καθώς αναζωπυρώνει τα σενάρια για το ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί πως η νεολαία ΣΥΝ είχε ζητήσει από την ΠΓ του κόμματος να αποφασίσει για το πώς και αν θα εκπροσωπηθεί ο ΣΥΝ στην εκδήλωση, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ