Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ζητούμενο η ανάλογη συνέχεια

Στόχος επιτεύχθηκε. Μπορεί προχτές η Εθνική να μην ικανοποίησε, με τη γενικότερη εικόνα της («δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ) αλλά την πρώτη της νίκη στα προκριματικά την πήρε. Βέβαια το Καζακστάν δε λογίζεται ως σημαντικότατος αντίπαλος, όμως αυτό δε μειώνει τη σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών. Επιπλέον η επικράτηση έχει θετικό αντίκτυπο και στον ψυχολογικό τομέα, όπως παραδέχτηκαν και οι «γαλανόλευκοι» ποδοσφαιριστές.

Πάντως αυτή η αναμέτρηση ανήκει στο παρελθόν. Και το ζητούμενο είναι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διεκδικηθεί με αξιώσεις η πρόκριση. Το αναγνώρισε ο Ρεχάγκελ, που - αμέσως μετά το παιχνίδι - έδωσε το σύνθημα: «Κοιτάζουμε πλέον το παιχνίδι κόντρα στη Δανία το Φεβρουάριο». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διεθνείς. Π.χ. ο Δέλλας, που το χαρακτήρισε «"σταυροδρόμι". Πρέπει να κερδίσουμε» ή ο Κατσουράνης που το χαρακτήρισε «"κλειδί" του ομίλου». Αλλωστε όπως ανέφερε και ο Μπασινάς: «Ο όμιλος έχει δρόμο ακόμα. Αυτή η νίκη θα είναι η αρχή της αντεπίθεσης».

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η σημαντική στιγμή του Θ. Ζαγοράκη. Ο αρχηγός συμπλήρωσε 100 συμμετοχές και τιμήθηκε για το επίτευγμα του, καθώς επίσης και την ανάδειξη του ως πολυτιμότερου παίχτη, στο Πανευρωπαϊκό. Παραφωνία, στην όμορφη ατμόσφαιρα, κάποιοι ακροδεξιοί της «Γαλάζιας Στρατιάς». Προσπάθησαν να χαλάσουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να «περάσουν» ηλίθια ρατσιστικά συνθήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν τους ακολούθησε αλλά αντέδρασε και τους απομόνωσε. Το ίδιο συνέβη και με αμετανόητους οπαδούς του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ, που προσπάθησαν - χωρίς επιτυχία - να φανούν με βρισιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ