Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απλήρωτοι ακόμα νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ

Το παραδέχεται αλλά δεν κάνει τίποτε η κυβέρνηση για τους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς, που παρότι έχουν διοριστεί εδώ και 3 μήνες μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται με μεγάλες καθυστερήσεις. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, «πράγματι παρατηρήθηκαν σε ορισμένες μεμονωμένες περιοχές, όπως είναι το Ηράκλειο, η Πάρος, η Εύβοια κάποιες καθυστερήσεις στην πληρωμή», ενώ αρκέστηκε απλά να δηλώσει ότι «φέτος πολύ πιο σύντομα από τις προηγούμενες χρονιές έγινε η αποστολή των διοριστηρίων».

Την άμεση πληρωμή των εκπαιδευτικών ζήτησε παρεμβαίνοντας ο Γιάννης Πατσιλινάκος, σημειώνοντας ότι «μετά από τρεις μήνες που δουλεύουν οι άνθρωποι το να είναι απλήρωτοι είναι μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης που δημιουργεί αυτή την κατάσταση», προσθέτοντας πως «πολλοί από αυτούς προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία, ήταν πάρα πολύ καιρό άνεργοι και ακόμα και η μια μέρα καθυστέρησης είναι πολύ βαριά για τον μισθοσυντήρητο». Επίσης σημείωσε ότι «ο εκπαιδευτικός είναι η ψυχή της εκπαίδευσης και πρέπει να είναι πληρωμένος χωρίς καθυστερήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ