Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Αντισώματα στους «ιούς» της λήθης!

Εντάξει, κύριοι, με πείσατε! Δε συνωμοτήσατε στη σιωπή. Ολα ήταν τυχαία, για να μην πω μοιραία! Δεν είχατε κακή πρόθεση, ούτε κάποια μυστική συμφωνία, που τα κανάλια σας, οι εφημερίδες σας και τα ραδιόφωνά σας περί άλλα τυρβάζανε! Το ποδόσφαιρο, το κορίτσι που μπήκε ή δεν μπήκε γυμνό στο τζαμί, ένα ακόμα κάλπικο φάρμακο για τον καρκίνο, ο Κωνσταντόπουλος πρόεδρος της Δημοκρατίας, το fame story και το κακό συναπάντημα... Αυτά είναι θέματα σημαντικότερα του Πολυτεχνείου! Ετσι, δεν είναι; Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Με τι στοιχεία να σας κατηγορήσει κανείς πως όλα ετούτα έγιναν «βάσει σχεδίου»; Σας είδε κανείς να συνεδριάζετε; Σας είδε να παίρνετε αποφάσεις; Σας είδε, ίσως, να συνομιλείτε μυστικά με τον Μίλερ; Οχι, βέβαια! Μάλιστα, ορισμένοι έχετε και άλλοθι! Αφού, την επομένη, πολλοί από εσάς δηλώσατε τη «βαθιά» σας «απογοήτευση» για την «υποτονικότητα» της πορείας! Κάποιοι, μάλιστα, κάνατε και μια «μελαγχολική» σύγκριση: Εθνική Ελλάδας - Πολυτεχνείο 3-0! Περισσότερος - και πιο ενθουσιώδης - ο κόσμος στο Καραϊσκάκη είπατε, εν ολίγοις!

Να πω ότι και αυτές σας οι διαπιστώσεις είναι μέρος του ίδιου σχεδίου; Θα με θεωρήσετε καχύποπτο! Να πω ότι πρώτα επιβάλλετε τη σιωπή και στη συνέχεια ρίχνετε και τη χαριστική βολή; Τελείωσε η υπόθεση, λέτε! Το Πολυτεχνείο έπαψε να δονεί! (Και ο καθένας από εμάς, εξυπακούεται, θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Εσείς ρεπορτάζ κάνατε. Τα μάτια μάς «ανοίγετε» να «σκεφτούμε». Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αποφάνθηκε: Εθνική Ελλάδας - Πολυτεχνείο 3-0)!

Με τι στοιχεία να σας κατηγορήσω ότι με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ελέγχετε απόλυτα και μονοπωλιακά, χώνετε τα βρώμικα δάχτυλά σας στον εγκέφαλό μας και προσπαθείτε να μας ξεριζώσετε τη μνήμη; Το όργανο αυτό, που μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλούμε εμπειρίες και γνώσεις. Να ξαναφέρνουμε μπροστά μας το παρελθόν. Να το μελετάμε και να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας για το μέλλον!

Αμοιροι κάθε ευθύνης είστε, κύριοι, σας βεβαιώνω! Κοιμηθείτε ήσυχοι! Ποιος νοιάζεται για τη συνείδηση; (Αφήστε που και η συνείδηση είναι ταξική. Επομένως, γιατί να σας ελέγξει η δική σας;). Οι νέες γενιές που θα έρθουνε, σύμφωνα με το σχέδιό σας θα έρθουν χωρίς παρελθόν. Δε θα έχουν κίνητρα - και δυνάμεις - για να σας κυνηγήσουν. Στραβές από εμπειρίες και γνώσεις θα βαράνε στους τοίχους, που θα ορθώνετε - με κάθε μέσον και τρόπο - σε κάθε τους βήμα! Οι νέες γενιές, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, θα είναι κομπιούτερ χαλασμένα. Αφού θα γεννηθούν με σβησμένη μνήμη! Χωρίς προγράμματα εκκίνησης. Χωρίς προγράμματα επεξεργασίας!

Σας προτρέπω, μάλιστα, για να είστε απόλυτα σίγουροι για το αποτέλεσμα, για να μας κάνετε απόλυτα του χεριού σας, να ξεριζώσετε όλες τις μνήμες που διαθέτουμε. Και όχι μόνον τις μνήμες, αλλά και τα «όργανά» τους. Τις αισθήσεις μας, δηλαδή. Τα συναισθήματά μας. Και τη δυνατότητα να συνδυάζουμε. Προπαντός, τη δυνατότητα να συνδυάζουμε. Γιατί αυτός ο τομέας της μνήμης είναι ο πιο χρήσιμος! Αφού μπορεί όχι μόνο να δώσει απάντηση σε ένα ερέθισμα, αλλά να ανακαλέσει, επίσης, άλλες σχετικές απαντήσεις από άλλα ερεθίσματα, που συνδέονται με τις άλλες μορφές της μνήμης.

Ολα τα έχετε προβλέψει και όλα τα έχετε σχεδιάσει! Ομως, σας διαφεύγει πως η μνήμη είναι υλικό φαινόμενο. Την ίδια στιγμή που καταχτιέται η εμπειρία και η γνώση, την ίδια στιγμή γίνεται και μέρος ολόκληρου του υλικού κόσμου. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως έχετε ανοίξει δουλιές με φούντες. Για να νικήσετε, πρέπει να καταστρέψετε ολόκληρο τον υλικό κόσμο!

Στο μεταξύ, εμείς συνεχίζουμε! Κάθε μέρα, ο καθένας από εμάς γίνεται ένα χρήσιμο «τσιπ» μνήμης και μια απάντηση στη δική σας προσπάθεια λήθης. Ο καθένας από εμάς πλουτίζει την ιστορική εμπειρία, μεγαλώνει τον ήδη τεράστιο πλούτο γνώσεων. Δεν εφησυχάζουμε, περιμένοντας τη νομοτέλεια της ύλης να μας λύσει το πρόβλημα. Διαβάζουμε βιβλία, οργανώνουμε λαϊκούς αγώνες. Δυναμώνουμε με κάθε τρόπο τη μνήμη μας. Την ιστορική μνήμη! Καλλιεργούμε αντισώματα στους άρρωστους «ιούς», που σκορπάνε χυδαία τα μονοπωλιακά ΜΜΕ.


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ