Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές

Θ. Ζέρβας
Θ. Ζέρβας
Μουσικό ταξίδι στη Μακεδονία και τη Θράκη θα προσφέρει σήμερα, στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210-9270.628), ο Γιώργος Μακρής,από την Αλιστράτη Σερρών (παίζει γκάιντα και τραγουδά). Μαζί του οι Λευτέρης Κιουρτσόγλου, Αλέξης Νόνης σε νταχαρέδες, νταούλια και τουμπελέκι. Ικαριώτικη θα είναι η αυριανή βραδιά στην «Αλλη Οχθη». Συμμετέχουν: Νίκος Φάκαρος (βιολί), Βαγγέλης Ταράσης (κιθάρα), Παύλος Εμμανουηλίδης (μπουζούκι), Γιώργος Γκαραβούνης (κρουστά).

  • Συναυλία με νέα έργα για σαξόφωνο, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, θα δώσουν οι Θανάσης Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Δημήτρης Πάτρας (βιολοντσέλο) και Λόλα Τότσιου (πιάνο), αύριο (8.30 μ.μ.), στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Θα ακουστούν νέες δημιουργίες των Θ. Ζέρβα, Δ. Θέμελη, Ανδρ. Μνιέστρη, Ντ. Κωνσταντινίδη, Μ. Λαπιδάκη, Γ. Ζερβού και Aaron Johnson, όπου το σαξόφωνο δρασκελίζει τη λεπτή γραμμή του σολιστικού οργάνου και συνδιαλέγεται με το βιολί, το βιολοντσέλο ή το πιάνο.
  • Μουσική βραδιά διοργανώνει, αύριο (8 μ.μ.), το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, με έργα Ελληνίδων και Δανέζων συνθετριών. Το σχήμα «Κέλαδος» και η σοπράνο Μαρία Θωμά ερμηνεύουν έργα που έγραψαν οι Ασπασία Νασοπούλου, Αννα Μουζάκη, Γκρατσιέλλα Παρασκευίδης, Εφη Μαρκουλάκη, Nancy Dalberg, Juliana Hodkinson, Birgitte Alsted και Hilda Sehested.
  • Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, τηλ. 210-5203.661), αύριο εμφανίζεται το «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», με τζαζ, μπλουζ, έντεχνο ήχο και παραδοσιακά ακούσματα.
  • Η Ελλη Πασπαλά παρουσιάζει από αύριο το τελευταίο τετραήμερο του αφιερώματός της στον Μάνο Χατζιδάκι. Μαζί της στο «Ζοοm» (Κυδαθηναίων 39, τηλ. 210-3225.920), ο Blaine Reininger.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ