Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη Σχολή για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Καλλιθέα

Την άμεση μεταστέγαση σε σύγχρονο κτίριο της ειδικής τεχνικής σχολής για άτομα με ειδικές ανάγκες της Καλλιθέας, απαίτησε χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη με Ερώτησή της στον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Καλό, εισπράττοντας δυστυχώς αόρατες απαντήσεις.

Ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η ανέγερση νέου κτιρίου έχει καθυστερήσει «εξαιτίας των διχογνωμιών οι οποίες έχουν καταγραφεί στα πρακτικά των αντίστοιχων συνεδριάσεων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καλλιθέας και του Δήμου Αγίου Δημητρίου» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για παράγοντες που «δεν ήθελαν δυστυχώς ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην περιφέρειά τους». Χωρίς πάντως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δήλωσε: «θα έχουμε την έκδοση άδειας για να ξεκινήσει το έργο στα πλαίσια της αντίστοιχης επιτροπής της Νομαρχίας».

«Αυτό το πρόβλημα έπρεπε ήδη να έχει επιλυθεί πριν από χρόνια» τόνισε στη δική της παρέμβαση η Ελπίδα Παντελάκη. Οπως είπε «Είναι τέτοιο το πρόβλημα που δε σηκώνει συζήτηση, δε σηκώνει καμιά αναβολή. Εδώ και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Κύριε υπουργέ, δεν είστε εσείς υπεύθυνος ή η κυβέρνηση για ό,τι έχει συμβεί σχετικά με αυτό το θέμα. Αλλά να ξέρετε ότι από αύριο το πρωί αυτό θα σας ακολουθεί και θα είναι ο καθρέφτης για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τέτοια ζητήματα ιδιαίτερα λεπτά, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που δεν είναι δεύτερης κατηγορίας». Μάλιστα αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε: «μιλάμε για ένα τετραώροφο κτίριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς ράμπες, χωρίς ασανσέρ που κατεβαίνουν στο ημιυπόγειο για διάλειμμα και ανεβαίνουν πάνω στην ταράτσα και η ταράτσα σε ορισμένα σημεία δεν έχει κάγκελα. Είναι μόνο θέμα τύχης που δεν έχει γίνει μαζικό ατύχημα μέχρι στιγμής. Μιλάμε για παιδιά που άλλα είναι βαριά περιστατικά, άλλα είναι αυτιστικά, άλλα έχουν σοβαρά νοητικά προβλήματα και είναι όλα στο ίδιο τμήμα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ