Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιο «ψηλά» ο τιμάριθμος χονδρικής

Τον Οκτώβρη του 2004 αυξανόταν με ετήσιο ρυθμό 2,9% αντί 1,9% πέρσι

Με ετήσιο ρυθμό 2,9% αυξανόταν σε δωδεκάμηνη βάση (σύγκριση Οκτώβρη 2004 με τον Οκτώβρη του 2003) ο τιμάριθμος χονδρικής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (ΕΣΥΕ). Με δεδομένο ότι πέρσι τον ίδιο μήνα ο ρυθμός αύξησης ήταν 1,9%, είναι φανερό πως οι τιμές χονδρικής φουσκώνουν - μήνα με το μήνα - όλο και πιο πολύ, στρώνοντας το χαλί για τις αυξήσεις που έρχονται στον τιμάριθμο λιανικής.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο τιμάριθμος χονδρικής το μήνα Οκτώβρη (σύγκριση Οκτώβρη με το Σεπτέμβρη του 2004) αυξήθηκε 0,6%, έναντι αύξησης 0,4% και μείωσης 0,1%, που είχαν σημειωθεί κατά τις αντίστοιχες συγκρίσεις των δεικτών των ετών 2003 και 2002. Τέλος, σε μέσα επίπεδα ο τιμάριθμος χονδρικής παρουσίασε αύξηση 2,3%, έναντι αυξήσεων 2,0% και 2,2%, που σημειώθηκαν κατά τα αντίστοιχα δύο προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Είναι φανερό, δηλαδή, ότι και στο μήνα και σε μέσα επίπεδα παρατηρείται επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών χονδρικής, οι οποίες σύντομα θα εμφανιστούν και στο λιανεμπόριο και θα γίνουν αισθητές από τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς με τις αναμενόμενες αυξήσεις τιμών λιανικής θα γίνει ακόμη πιο ελαφρύ το «καλάθι της εργαζόμενης νοικοκυράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ