Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδια πολιτική, ίδια θύματα

Με όχημα τους συμβασιούχους που και η ίδια δημιούργησε, συναινώντας στην κυβερνητική πολιτική της μερικής απασχόλησης και της έκτακτης εργασίας, η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ φέρεται να εμμένει στη θέση της πως αν δε χρηματοδοτηθούν από το κράτος οι νέες αρμοδιότητες, στις οποίες απασχολούνται, τότε οι δήμοι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στη μονιμοποίησή τους.

Τη θέση αυτή επανέλαβε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, οπότε και ο τελευταίος παρέπεμψε σε «λύσεις» «στα πλαίσια της αντοχής του προϋπολογισμού», αλλά και στα πλαίσια των πόρων (βλέπε τοπική φορολογία) των δήμων. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία μεταβατική περίοδο δύο ή τριών χρόνων «ώστε να λυθούν οριστικά τα προβλήματα των δήμων», δήλωση που δεν μπορεί να μη συσχετιστεί με τη βούληση που ασπάζεται και η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, να αποκτήσουν οι δήμοι τη δυνατότητα να επιβάλτουν και να εισπράττουν φόρους.

Στο μεταξύ, αρκετοί σχολικοί φύλακες (συνολικά υπολογίζονται στους 3.000) είχαν συγκεντρωθεί χτες έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου και συνεδρίαζε η ΚΕΔΚΕ, με προέδρους των ΤΕΔΚ και δημάρχους πρωτευουσών νομών προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Σύμφωνα με την ηγεσία της, θα διεκδικήσει δικαστικά τους παρακρατημένους πόρους, θα ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και θα αναμένει τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα του «Θησέας» για το οποίο ζητούν να εγγραφεί κονδύλι, ύψους 141 εκατ. ευρώ, στον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ