Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Χοντρές αρπαχτές...

... με μια υπογραφή

Του Τολιάδη από «Το Ποντίκι»
Του Τολιάδη από «Το Ποντίκι»
Κατά το «Αλβανός τουρίστας»η δήλωση Ρουσόπουλου που έγινε και τίτλος ότι «η κυβέρνηση δε θα ανοίξει το ασφαλιστικό»!

Κι έγινε χαμός σε μία μόνο μέρα:

-- Κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο- για να θυμηθούμε και τις δραχμούλες - χάρισε με μία απόφαση ο υπουργός Απασχόλησης σε όσους χρωστάνε στο ΙΚΑ.

-- Κοντά στα 25Ο δισεκατομμύρια το χρήμα που πάνε να τσεπώσουν οι τραπεζίτες από τα επικουρικά.

-- Προνόμια - βαρίδιαστην κερδοφορία των τραπεζών χαρακτηρίστηκαν οι συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων που καλούνται να πληρώσουν, λέει, το κόστος που τους αναλογεί!

Δεν οργώνουν, βέβαια, μόνοι τους οι τραπεζίτες. Τόσα χρόνια, τόσο χρήμα έχουν επενδύσει στον εργατοπατερισμό. Καιρός να εισπράξουν την επένδυση. Χριστόφορος; Ποιος Χριστόφορος...

Από κοντάκαι οι εκλαϊκεύσεις του προβλήματος στα έγκυρα έντυπα του κεφαλαίου.

Πολύ το χρήμα, σύμφωνοι.

Αλλά για σκεφτείτε:Ο άνθρωπος θέλει 7,3 εκατομμύρια ευρώ, για να πάει ένα Σαββατοκύριακο να παρατηρήσει τις φάλαινες. Δεν πρέπει κάπως να έχει γεμάτη την μπάνκα;

Δεν είναι δα και δάσκαλος να πηγαίνει σερβιτόρος τα Σαββατοκύριακα για να μεταφέρει μετά την εμπειρία του στις σχολικές τάξεις.

Σημειώστε κάπουτα ονόματα των τριών "εταιριών στελέχωσης προσωπικού". Ετσι ονομάζονται τα σύγχρονα δουλεμπορικά. Ναι, λειτουργούν και στην Ελλάδα. Ο Πρωτόπαππας ήταν αυτός που τους έδωσε την άδεια. Θα τις βρίσκουμε όλο και πιο συχνά μπροστά μας.

Και μην ψαρώνετε με κάτι τρελές κυκλοφορίες στις εφημερίδες. Υπάρχει πράγματι πρόβλημα όταν ο εργάτης «μαθαίνει τα νέα» από την εφημερίδα του αφεντικού του. Αλλά και μεταξύ τους αδερφέ μου γίνεται το σώσε. Γιατί εμπορική εφημερίδα σημαίνει χρήμα. Πολύ χρήμα. Με λίγη προσοχή θα διαπιστώσετε εύκολα πως σ' αυτού του είδους τον Τύπο οι ειδήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από γαρνιτούρα στις διαφημίσεις. Και διαφήμιση δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται ως ρεκλάμα. Είναι και κάτι παράξενα ρεπορτάζ για το «καλύτερο οπλικό σύστημα».

9 Δεκέμβρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ