Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΝΤΕ - «BALCO»
Ανοιξε το... στόμα του

Μάλλον... βαρέθηκε να είναι ο πρώτος και μοναδικός στόχος και τελικά αποφάσισε να ανοίξει το... στόμα του. Ο λόγος για τον επικεφαλής των περίφημων εργαστηρίων BALCO Βίκτρο Κόντε που όπως αποδείχτηκε βάσει στοιχείων χορηγούσε αναβολικά σε αθλητές. Ο Κόντε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ESPN είπε πολλά και για πολλούς, φανερώνοντας την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τη σαπίλα του σημερινού αθλητισμού και τον πόλεμο συμφερόντων για την επιτυχία. Αποκάλυψε ότι η Μάριον Τζόουνς είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, πριν και μετά από τις μεγάλες της επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 οι οποίοι είχαν λάβει χώρα στο Σίδνεϊ. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτήν, καθώς αναφέρθηκε σε όλους όσοι σχετίζονταν με αυτόν. Μάλιστα ο Κόντε έδωσε και μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα του ντόπινγκ που αφορά τις ευθύνες του ίδιου του συστήματος. «Με ρωτήσατε αν έκανα λάθος. Δεν αντιλέγω, όμως δεν είμαι μόνος μου, καθώς όλο το σύστημα είναι σάπιο. Γνωρίζω πολλά για την άλλη πλευρά του αθλητισμού και είμαι διατεθειμένος να τα πω».

Οσον αφορά τη Μάριον Τζόουνς ο Κόντε ανέφερε ανοιχτά ότι είχε στείλει στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του 2000 πακέτο που περιλάμβανε αυξητικές ορμόνες, ινσουλίνες και το «Clear»" (στεροειδές εφάμιλλο της τετραϋδογεστρινόνης).

Μάλιστα, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες ήταν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον άντρα της, σπρίντερ των 100μ Τιμ Μοντγκόμερι, δηλώνοντας ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές του αντιτόπινγκ κοντρόλ δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τη χρήση που είχε κάνει. Δε σταμάτησε, όμως, εκεί να αποκαλύπτει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παραχώρησε στεροειδή και στον προπονητή του Μπάρι Μποντς, Γκρεγκ Αντερσον. «Προσωπικά έδωσα στον Μποντς το "Clear", το οποίο δεν αναγνωριζόταν». Ανέφερε, παράλληλα, ότι ο πρώτος του πελάτης σε στεροειδή ήταν ο πρώην άσος του NFL, Μπιλ Ρομανόφσκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ