Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αγωνιζόμαστε για μια ΤΑ στο πλευρό των εργαζομένων

Με τη Γενική Γραμματέα και στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) είχε σήμερα στον Περισσό αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Σπύρο Χαλβατζή μέλος του ΠΓ και τον Σταύρο Βαρουτσή, υπεύθυνο του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους της ΕΝΑΕ ο αντιπρόεδρός της και νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο Προκόπης Σιβένας, μέλος του ΔΣ και νομάρχης Πέλλας, έθεσαν τα θέματα των πόρων της Αυτοδιοίκησης και των αρμοδιοτήτων της, της αποκέντρωσης, καθώς και του αναγκαίου προσωπικού που χρειάζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αθήνα - Αττική και γενικά στις μεγάλες πόλεις (κυκλοφοριακό - πλημμύρες κ.ά.) απαιτεί σχεδιασμό για να αντιμετωπιστεί κι αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει, όταν κριτήριο είναι το κέρδος. Σε λίγα χρόνια η κατάσταση θα γίνει πιο ζούγκλα και δε θα ξέρεις από πού να αρχίσεις. Τα θέματα αυτά συναρτώνται με τη λύση του γενικού πολιτικού προβλήματος».

Οσον αφορά την αποκέντρωση, τις αρμοδιότητες και τους πόρους, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Η αποκέντρωση είναι αντίστοιχη της γενικής πολιτικής. Αρα και η συγκεντρωμένη και η αποκεντρωμένη πολιτική θα είναι τσιγκούνικη για τις λαϊκές ανάγκες. Αρμοδιότητες δίνονται, αλλά είναι αρμοδιότητες αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν είμαστε αντίθετοι γενικά στην αποκέντρωση, είμαστε αντίθετοι με τη γενική πολιτική. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι γνωστή η δική μας αρνητική θέση για το θεσμικό πλαίσιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ενώ πέρα από το αρνητικό θεσμικό πλαίσιο έχουμε και την αρνητική υλοποίηση ακόμα και των υποσχέσεων σε αυτό το αρνητικό πλαίσιο. Αναμφισβήτητα το ζήτημα της χρηματοδότησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι ένα ζήτημα που ενδιαφέρει και εμάς, σε συνδυασμό με τον αγώνα που κάνουμε, οι παροχές από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να είναι τέτοιες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να πληρώνουν σε ιδιώτες ή να επιβαρύνονται με την τοπική φορολογία.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε και η σημερινή κυβέρνηση έχει παρακρατήσει και χρωστάει πολλά. Στο συγκεκριμένο αίτημα εμείς οπωσδήποτε θα συμβάλουμε, διεκδικώντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία συμβάλλει στην επίλυση των κοινωνικών αιτημάτων χωρίς να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ