Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν οι μικρομεσαίοι εργολάβοι

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που μπορούν να κλιμακωθούν μέχρι και σε γενική αποχή από τις δημοπρασίες των Δημοσίων Εργων, είναι οι χιλιάδες μικρομεσαίοι εργολάβοι της χώρας, αν δε γίνουν οι αναγκαίες τροπολογίες που προτείνουν και στο νέο νόμο 3263/2004 περί αναθέσεων των Δημοσίων Εργων, αλλά και στις υπουργικές αποφάσεις για τα τιμολόγια των έργων.

Αυτό περιλαμβάνεται στην απόφαση της 7ης Συνδιάσκεψης Προεδρείων Συνδέσμων και Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ενωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΣΕΔΕ), που εκπροσωπεί γύρω στους 6.000 μικρούς και μεσαίους εργολάβους.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια απόφαση, οι μικρομεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις δημοσίων έργων με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις αγγίζουν το φάσμα του αφανισμού. Πολύ περισσότερο, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης, που υπάρχει παντελής έλλειψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα, η δημοπράτηση των έργων έχει σταματήσει εδώ και δέκα μήνες, ενώ στην καλύτερη περίπτωση η έναρξη κατασκευής των έργων, που θα δημοπρατηθούν, θα γίνει τουλάχιστον μετά από άλλους έξι μήνες. «Ολη η αλυσίδα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κατασκευαστικό τομέα - υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ Κ. Κατσούλας - βρίσκεται σε στασιμότητα, δημιουργώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα και αυξάνοντας σημαντικά την ανεργία, κυρίως μάλιστα σε παραγωγικές ηλικίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ