Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανένα έργο σε επικίνδυνο δρόμο

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την Εθνική οδό Πατρών - Πύργου

H Εθνική οδός Πατρών - Πύργου είναι ο τρίτος επικινδυνότερος δρόμος σε πανελλαδικό επίπεδο από πλευράς τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων. Κι όμως, σε αυτόν δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και ο αρμόδιος υφυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα και είπε ότι το 2000 ανακοινώθηκε ότι θα περάσει στα έργα παραχώρησης. Μέχρι φέτος, είπε, το έργο είναι ακόμα στη φάση των προκαταρκτικών μελετών και ήδη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε μια προσπάθεια ταχείας προώθησης. Κατά τον υφυπουργό, η σύμβαση παραχώρησης θα γίνει εντός του 2005 ή του 2006.

Μέχρι τότε, είπε, θα γίνουν βελτιωτικά έργα σε κάποιες θέσεις και κάποιες παρεμβάσεις όπως σηματοδότηση σε κρίσιμους κόμβους στην περιοχή Λεχαινών και Κουρούτας.

Ο Π. Κοσιώνης είπε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει το χαρακτήρα της διαχρονικότητας, αφού εκκρεμεί επί 20 χρόνια και είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν είχαν μαζευτεί αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί σε μια διασταύρωση και έλεγαν ότι γίνονται τα πάντα, για να σωθούν άνθρωποι, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους 13 άνθρωποι πέρα από τους ανάπηρους και τις περιουσίες που καταστράφηκαν.

Εχουν γίνει, είπε, πάμπολλες εξαγγελίες και είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο γίνεται και από μια. Εάν όμως, συνέχισε, ο δρόμος αυτός ήταν η Αττική Οδός ή σαν αυτήν θα είχε γίνει στα σίγουρα. Πρέπει, κατέληξε να γίνει κάτι άμεσα γιατί η ζωή του ανθρώπου κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι θα κοστίσει η κατασκευή του δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ