Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
«Ισπανική υποχώρηση» για Φεράρι αντεπίθεση θρίαμβος για Μακλάρεν

...ο τερματισμός

Associated Press

...ο τερματισμός
Η εκκίνηση του Σουμάχερ ήταν το ίδιο καλή με τα δοκιμαστικά του. Το κόκκινο μονοθέσιο έφυγε εμπρός, οδηγούσε σταθερά, ταχύτερα από τον Χάκινεν που ακολουθούσε, δημιουργώντας σταδιακά μια διαφορά. Τα καλά νέα για την ιταλική ομάδα σταμάτησαν στον πρώτο ανεφοδιασμό. Μια κακή συνεννόηση προκάλεσε τον τραυματισμό του αρχιμηχανικού Νάιτζελ Στέπνεϊ, ο οποίος επέστρεψε αργότερα στα πιτς με νάρθηκα στο πόδι. Ο Σουμάχερ αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ελαστικά - το πίσω αριστερά έχανε αέρα - και ο Γερμανός άρχισε να χάνει έδαφος πέφτοντας στην πέμπτη θέση, όπου και τελικά τερμάτισε.

Ο Μίκα Χάκινεν άρπαξε την ευκαιρία και οδήγησε απροβλημάτιστα προς την πρώτη φετινή του νίκη. Ο δεύτερος οδηγός της Μακλάρεν, ο Σκοτσέζος Ντέιβιντ Κούλχαρντ, ακολούθησε εντυπωσιάζοντας τους πάντες, όχι μόνο με την οδήγησή του αλλά και με το κουράγιο του. Πέντε ημέρες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, από το οποίο σώθηκε σαν από θαύμα, είχε απόλυτη αυτοκυριαρχία και δήλωνε πως απλώς έκανε τη δουλιά του και το καλύτερο για την ομάδα του.

Ο Ρούμπενς Μπαριτσέλο, ο Βραζιλιάνος οδηγός της Φεράρι, χάρισε στους θεατές, μια μοναδική στιγμή, όταν προσπέρασε τους αδελφούς Σουμάχερ ταυτόχρονα, δείχνοντας ότι δίκαια θεωρείται ως ένας από τους πλέον ταλαντούχους οδηγούς της Φόρμουλα 1.

Η προσπέραση...

Associated Press

Η προσπέραση...
Τόσο ο Μπαριτσέλο όσο και ο Ραλφ Σουμάχερ έχουν δείξει ιδιαίτερη σταθερότητα και έχουν συμβάλει στο να έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φετινή σειρά των γκραν πρι. Ο Ραλφ πήρε την τέταρτη θέση εμπρός από τον αδελφό του και την εξάδα συμπλήρωσε ο Φρέντσεν που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Μπάτον. Ο νεαρότερος οδηγός στη Φόρμουλα 1, ο Μπάτον, δείχνει στοιχεία σούπερσταρ και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Στη βαθμολογία ο Σουμάχερ προηγείται με 36 βαθμούς και ακολουθούν οι Χάκινεν με 22, Κούλχαρντ με 20, ενώ στους κατασκευαστές η Φεράρι έχει 7 βαθμούς περισσότερους από τη Μακλάρεν. Επόμενος αγώνας, το ευρωπαϊκό γκραν πρι που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μάη στο Νιρμπουργκρίνγκ της Γερμανίας.


και η γιορτή των νικητών

Associated Press

και η γιορτή των νικητών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ