Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δε θα πάρουμε μέρος στο διάλογό τους

«Διεκδικούμε ενιαίο, δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Θέλουμε δημοκρατικά σχολεία που θα μας μορφώνουν, για τη ζωή που μας ταιριάζει. Δε θα πάρουμε μέρος στο διάλογό τους. Απαντάμε στον αυταρχισμό», είναι το μήνυμα που στέλνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), που ετοιμάζει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του μαθητικού κινήματος. Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή, οι μαθητές σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού τους, προχωρούν την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη σε κινητοποιήσεις στους δήμους και το Σάββατο 18 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, συντονίζονται με εργαζόμενους, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές και καθηγητές σε κοινή σύσκεψη στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων.

Επίσης, οι μαθητές θα τα «ψάλλουν» με τα δικά τους αγωνιστικά κάλαντα, στην υπουργό Παιδείας στις 23 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ νέα μαθητική κινητοποίηση θα γίνει μέσα στο Γενάρη.

Η ΚΝΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό

Στο πλευρό των μαθητών, μαζί τους στους αγώνες για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, βρίσκεται η ΚΝΕ, που με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των χιλιάδων μαθητών και στηλιτεύει τα κρούσματα αυταρχισμού και τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών. «Οι αποβολές, η τρομοκρατία δε θα περάσουν! Καλούμε τους μαθητές που έδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται και να παλεύουν να μην επιτρέψουν μέσα από τα μαθητικά συμβούλια και τις συλλογικές διαδικασίες να διωχτούν πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές. οι ίδιοι οι συμμαθητές τους!», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και υπογραμμίζει ότι «οι μαθητές πάλευαν και παλεύουν, βγήκαν στους δρόμους, διαδήλωσαν μαχητικά, έδωσαν το δικό τους μήνυμα, γιατί νιώθουν στο πετσί τους, στο μυαλό και στην ψυχή τους ότι δεν πάει άλλο με τη ζωή πατίνι, με το σχολείο της αμορφωσιάς, με τα ακριβοπληρωμένα φροντιστήρια. Διεκδίκησαν γνώση και όχι απόγνωση, σχολείο που μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

«Οι μαθητές - προσθέτει η ΚΝΕ - έχουν απέναντί τους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για το σημερινό σχολείο! Αυτοί είναι οι εργολάβοι που, με αρχιτέκτονα την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν αναλάβει να χτίσουν το "ευρωπαϊκό σχολείο" που δε βολεύει κανένα μαθητή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ