Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ
Κάλεσμα για νέους αγώνες

Την απαίτηση για άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για την ισοτίμηση πτυχίων (αναδιοργάνωση του ΔΙΚΑΤΣΑ), της τροπολογίας για τα ΤΕΙ, του νομοσχεδίου για τα Ιδρύματα Διά Βίου Εκπαίδευσης και την αξίωση να μην υπάρξει ούτε σκέψη ούτε συζήτηση για ίδρυση ιδιωτικών (μη κρατικών) ΑΕΙ, για εισαγωγή μάνατζερ και επιχειρησιακών προγραμμάτων στα ιδρύματα, προτάσσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΑΕΙ, όπου συμμετέχουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, επιτροπές ετών κι επιτροπές αγώνα απ' όλη τη χώρα.

Το Συντονιστικό, που συνεδρίασε αμέσως μετά τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση των φοιτητών την προηγούμενη Παρασκευή, καλεί τους συλλόγους και τους φοιτητές να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ανά πόλη και ίδρυμα αυτό το διάστημα πριν τις γιορτές και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές. Ιδιαίτερα προτείνει να πραγματοποιηθούν παντού φοιτητικές διαδηλώσεις τη μέρα που θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΔΙΚΑΤΣΑ. Μ' ένα πλαίσιο αιτημάτων που δομείται πάνω στη σύγχρονη ανάγκη για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, το Συντονιστικό καλεί επίσης τους συλλόγους να συντονίζουν τη δράση τους με φορείς εργαζομένων, εκπαιδευτικών και μαθητών σε κάθε πόλη.

Στα ΤΕΙ

Αντίστοιχα, θερμό κι αγωνιστικό αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα και για τα ΤΕΙ. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΤΕΙ, που έχει ενισχυθεί με 18 συλλόγους, δεκάδες επιτροπές εξαμήνων κι αγώνα απ' όλη τη χώρα, καλεί σε διήμερες καταλήψεις σχολών, κλείσιμο δρόμων και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη τη βδομάδα που διανύουμε. Μιλάει, επίσης, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τη νέα χρονιά, συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο και συσκέψεις συντονισμού με φορείς του συνδικαλιστικού-λαϊκού-εργατικού κινήματος σε κάθε πόλη, ώστε το κίνημα της Παιδείας να γίνει παλλαϊκή υπόθεση.

Το Συντονιστικό εξηγεί ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί τα ΤΕΙ σε οικονομική ασφυξία, προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων, μετατρέπει τα πτυχία σε κουρελόχαρτα κι ετοιμάζει αποφοίτους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των βιομηχάνων. «Αυτή είναι η πολιτική της Μπολόνια που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να υποτάξει την εκπαίδευση στις ανάγκες του κεφαλαίου, που θέλει τα ΤΕΙ "μηχανή" παραγωγής φτηνού-ευέλικτου εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις», τονίζει το Συντονιστικό και καλεί τους σπουδαστές να μη δείξουν καμιά ανοχή σ' αυτή την πολιτική, αλλά να διεκδικήσουν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων (2013-06-12 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν και δυναμώνουν τη δράση τους (2007-11-03 00:00:00.0)
Κλίμα μαζικής συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις (2006-03-30 00:00:00.0)
Μόρφωση, ειδίκευση, δουλιά για όλους (2004-12-11 00:00:00.0)
Διαδήλωση διεκδίκησης (2004-12-09 00:00:00.0)
Αγωνιστική κινητοποίηση για δημόσια, δωρεάν, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (2004-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ