Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες αυλαίες

«Ονορ» στο καινούριο θέατρο «Αλμα»
«Ονορ» στο καινούριο θέατρο «Αλμα»
Μια καινούρια θεατρική σκηνή, το θέατρο «Αλμα» (Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 17 - 17) των Κατερίνας Μαραγκού - Βίλη Ανδρέου, εγκαινιάζεται αύριο, με το έργο «Ονορ» της Τζοάννα Μάρεϊ Σμιθ, που ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου, κοστούμια Μαργαρίτας Χατζηιωάννου - Βασιλείας Παρασκευά. Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Μηνάς Χατζησάββας, Εβίτα Ζημάλη, Δανάη Σκιάδη. Οι τέσσερις χαρακτήρες καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους και να προσαρμοστούν στη νέα ζωή τους, που είτε την επέλεξαν είτε τους επιβλήθηκε.

Το θέατρο θα λειτουργεί και σαν μικρός πολυχώρος για θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις και εκθέσεις. Ετσι, με την έναρξη θα υπάρχει εικαστική παρέμβαση στο χώρο του φουαγιέ, που ανήκει στους Ειρήνη Γκόνου και Μίλτο Παντελιά.

  • Για τρίτη χρονιά από τις 25/12, στο «Διάνα» παρουσιάζεται το έργο της Ελένης Ράντου «Μαμά μην τρέχεις». Σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σκηνικά Ηλία Λεγάκη, κοστούμια Μανώλη Γαλετάκη, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού, μουσική επιμέλεια Φίλιππου Ταλάντη. Συνεργασία στο κείμενο Φίλιππος Δεσύλλας. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Ελένη Σιδερά, Ράνια Ιωαννίδου. Μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία, με φόντο την Αθήνα του κυκλοφοριακού χάους, με επίκεντρο μια οικογένεια που παθαίνει το δικό της «κυκλοφοριακό έμφραγμα».
  • Ξεκίνησαν, στο «Σημείο», οι παραστάσεις του έργου «Οταν ο λύκος είναι εδώ» του Κώστα Κατσουλάρη, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Ενας άντρας, μια γυναίκα, ένα δίδυμο που επινοεί διαρκώς το παρελθόν, εναλλάσσει ταυτότητες, παίζει με τα στερεότυπα και τις φοβίες του σύγχρονου ζευγαριού. Στο χώρο του ζεύγους εισβάλει ένας άγνωστος, ο οποίος προσπαθεί να τους εμφυσήσει φόβο για το μέλλον για να τους πουλήσει «ασφάλεια».
  • Δύο καινούρια ελληνικά έργα σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα παρουσιάζει ο θίασος «Νέος Λόγος», στον Κάτω Χώρο του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου». Πρόκειται για το «Εκτός έδρας» του Παναγιώτη Μέντη και το «Ντέστινυ» του Ακη Δήμου. Στο έργο του Παναγιώτη Μέντη παίζουν: Γιώργος Μακρής, Κώστας Φαλελάκης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Στέλλα Κρούσκα. Η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή, τα σκηνικά - κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου. Στο δεύτερο παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή και Στέλλα Κρούσκα. Η σκηνοθεσία είναι της Ελλης Παπακωνσταντίνου, η επιμέλεια σκηνικού της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, η μουσική του Λάμπρου Πηγούνη.
  • Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται στο θέατρο «ΚΕΑ» η «Συμφωνία Ντροπής» του Γιώργου Μπέλλου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, ο οποίος παίζει μαζί με τους: Μαρία Δρακοπούλου, Γιάννη Παπαγεωργίου, Μαρία Μακρή, Κατερίνα Αναστασίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ