Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Κενές 9 από τις 14 θέσεις γιατρών

Αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ επισκέφτηκε τον αγωνιστή Ταϊλάν, ο οποίος ευχαρίστησε τους φορείς του λαϊκού κινήματος για τη συμπαράστασή τους

Με κενές τις 9 απ' τις 14 οργανικές θέσεις των γιατρών λειτουργεί το νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ την εφημερία τη βγάζει πέρα ένας μόνο ειδικευόμενος γιατρός, που έχει να αντιμετωπίσει έναν πληθυσμό με ιδιαίτερα ψηλή νοσηρότητα.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά που το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης επισκέφτηκε τον αγωνιστή Σινάν Μποζκούρτ (Ταϊλάν) που έκανε απεργία πείνας για 45 μέρες, ζητώντας να μην εκδοθεί στη Γερμανία. Ο Ταϊλάν ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ καθώς και τους παράγοντες του λαϊκού κινήματος που του συμπαραστάθηκαν στη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Οι ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό καλύπτονται από επισκέπτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς και επισκέπτες ανά ειδικότητα. Το ίδιο πρόβλημα ελλείψεων υπάρχει και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν πέντε νοσηλεύτριες και αναμένονται άλλες τέσσερις. Ετσι ορισμένοι κρατούμενοι αναγκάζονται να κάνουν χρέη νοσοκόμου.

Η ΕΙΝΑΠ, σε ανακοίνωσή της, αφού σημειώνει την ευγενική συμπεριφορά και τις φιλότιμες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, προκειμένου ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τονίζει: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη και για τους νοσηλευόμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους σ' αυτό και ιδιαίτερα τους γιατρούς. Είναι ανάγκη να δοθεί λύση σ' αυτό το πρόβλημα και να δοθεί σύντομα, αφού ακουστούν αυτοί που μπορούν να έχουν αξιόπιστη άποψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ