Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Ελληνες αγνοούμενοι

Σε 27 ανέρχεται τουλάχιστον επίσημα ο αριθμός των Ελλήνων που αγνοούνται στην περιοχή που χτύπησε η θεομηνία των τσουνάμι. Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζονται οι προσπάθειες των Ελλήνων διπλωματών για τον εντοπισμό Ελλήνων εκδρομέων στην ανατολική Ασία.

Ταυτόχρονα, κυκλοφορούν πληροφορίες που κάνουν λόγο για «δεκάδες Ελληνες αγνοούμενους». Αυτό, όπως σημειώνουν διπλωματικοί κύκλοι, σημαίνει ότι υπάρχουν Ελληνες εκδρομείς, οι οποίοι για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους ή τις ελληνικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή και τη διασταύρωση στοιχείων για τους Ελληνες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στις πληγείσες από τα παλιρροϊκά κύματα περιοχές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι «συνεχίζονται και αργά αλλά σταθερά διαμορφώνεται μια σαφέστερη εικόνα».

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος, έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Η ελληνική βοήθεια

Τελικά χτες το πρωί απογειώθηκε από την Ελευσίνα αεροσκάφος τύπου C-130, το οποίο μεταφέρει εθελοντές γιατρούς και ανθρωπιστική βοήθεια προς τις Μαλδίβες, τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη. Η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της πτήσης, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία εξασφάλισης άδειας υπέρπτησης για το στρατιωτικό αεροσκάφος από οκτώ χώρες αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα.

Επιπλέον, έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, και του υπουργού Εξωτερικών έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με τις αρχές των πληγεισών χωρών και έχουν τεθεί στη διάθεσή τους όλες οι εξειδικευμένες μονάδες διάσωσης που διαθέτει η Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ